Uitzending
Puberruil XL - Shirley en Jade

Shirley en Jade

Puberruil XL

5-10-2010

| 9139 x bekeken | 2 reacties
6
Shirley
De 16-jarige Shirley woont met haar familie in Noord-Brabantse Putte. De liefde voor Feyenoord is haar met de paplepel ingegoten. Het hele huis is ingericht met Feyenoord memorabilia en haar broertje ‘Brian-Feyenoord’ is zelfs naar de club vernoemd! Shirley mist geen enkele thuiswedstrijd van ‘haar team’ en ze heeft een bloedhekel aan Ajax en de ‘Jodenstad Amsterdam’. Toen ze eens met schoolreisje naar Amsterdam zou gaan, heeft haar vader haar afgemeld vanwege ‘geloofsovertuigingen’. Ze wordt nog liever dood gevonden, dan dat ze naar ‘020’ of ‘Jeruzalem’ zou gaan. Shirley’s vader Wilson zegt dat Joden door zijn voordeur naar binnen mogen en via de achterdeur meteen weer naar buiten moeten...

Jade
De Joodse Jade is 14 jaar en woont in Amstelveen samen met haar moeder. Hoewel ze niet zwaar gelovig zijn, gaat ze wel naar een Joodse school. Jade zit op een Joodse tennis vereniging en heeft allemaal Joodse vriendinnen. Ze is een slimme, welbespraakte dame die van haar ouders geen bijbaantje hoeft te hebben om geld te verdienen,’ concentreren op school is belangrijker’. Hoe gaat de bijdehante Jade zich redden met de anti-joodse sentimenten bij de Rotterdams familie? Hoe gaat het haar af als enige Amsterdamse tijdens een Feyenoord wedstrijd in de Kuip? Wordt ze opgenomen door de supporters of blijft ze ‘de vijand’?

Deze uitzending van het programma Puberruil XL met de titel Shirley en Jade is uitgezonden op dinsdag 5 oktober door de KRO. De presentatie was in handen van Ajouad El Miloudi.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie