Uitzending
Puberruil XL - Maria en Alex

Maria en Alex

Puberruil XL

13-10-2009

| 4411 x bekeken | 0 reacties
6
Alex
Maria ruilt met de vijftienjarige Alex. Zij woont samen met haar moeder in het centrum van Groningen. Alex is een echte punker. Ze heeft een hanenkam, piercings in haar gezicht en houdt van stoere kleding.

Alex gaat het liefst iedere dag met haar ‘punk-vrienden’ lekker ‘chillen’ in de kroeg. Je kunt er poolen en de rokersruimte is groter dan de niet-rokersruimte. Dat komt goed uit, want Alex is een stevige roker. Haar ouders zijn gescheiden. Moeder Linda is haar beste vriendin, ze gaan iedere maand samen naar een rockconcert.

Maria
De zeventienjarige Maria woont met haar familie in het Overijsselse stadje Hardenberg. Maria heeft vijf broers en vijf zussen. Het geloof staat centraal in huis, de familie is christelijk gereformeerd vrijgemaakt. Maria en haar familie gaan iedere zondag twee keer naar de kerk. Verder leven ze in huis volgens hun ‘eigen Tien Geboden’, regel 1: God is de baas in huis.

Maria zit eigenlijk nooit stil, ze is sportief en muzikaal. Ze doet aan hockey, badminton en geeft turntraining. Ook speelt ze dwarsfluit en piano. Met zoveel broertjes en zusjes is het thuis iedere dag een drukte van belang. En de deur staat ook nog voor iedereen

Presentatie: Ajouad El Miloudi.

Deze uitzending van het programma Puberruil XL met de titel Maria en Alex is uitgezonden op dinsdag 13 oktober door de KRO. De presentatie was in handen van Ajouad El Miloudi.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie