Uitzending
Podium Witteman - 25-1-2015

25-1-2015

Podium Witteman

2714 x bekeken | 1 reacties
7
Paul Witteman ontvangt deze week onder meer Jan Vayne. De pianist is erg enthousiast over een gloednieuwe stemming voor de piano, Divine 9 genaamd. Naast de vleugel in de oude stemming staat er ook een nieuw gestemde vleugel in de studio. Mike Boddé en Jan Vayne laten iedereen het verschil horen.

Schrijver Maarten ‘t Hart, die regelmatig zal aanschuiven, komt praten over Anna Magdalena Bach, de tweede echtgenote van Johan Sebastian: er zijn aanwijzingen dat Anna Magdalena enkele muziekstukken heeft gecomponeerd die op naam van Johan Sebastian staan, zoals de beroemde zes Cellosuites.

Topcelliste Harriet Krijgh is te gast en treedt op met werk van Frédéric Chopin. Ze wordt begeleid door pianiste Chizu Miyamoto.

Huispianist Mike Boddé gaat in de rubriek de Shuffle op avontuur met strijkersformatie Fuse. Deze week gaan ze – samen met zangtalent Sanne Huijbregts – op zoek naar de vraag: wat hebben Maurice Ravel en George Gershwin met elkaar gemeen? Muzikale spin in het web Floris Kortie neemt de muzikale actualiteit door.

We staan stil bij de eerder deze week overleden Ward Swingle, de oprichter van de Swingle Singers. De Nederlandse formatie Frommermann brengt een hommage. Hiermee komt het optreden van Stevie Ann te vervallen.

De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 25 januari door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!