Uitzending
Pluijm Op Pad - Andalusië

Andalusië

Pluijm Op Pad

29-10-2010

| 4309 x bekeken | 0 reacties
6
Deze week is René in Andalusië om daar de culinaire tradities van de Spanjaarden te ontdekken. Andalusië is één van de grootste regio’s van Spanje, met meer dan 8 miljoen inwoners. Het ligt in het zuidelijkste gedeelte van Spanje en door de vele zonuren een ideaal vakantiegebied. Liefhebbers genieten van de flamenco die spontaan wordt gedanst in de café’s en cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de prachtige paleizen die eeuwen geleden door de Mooren zijn gebouwd. Verder is de stier een populair onderwerp, net als in de rest van Spanje overigens, maar behalve bij stierengevechten kan je de stier hier ook zomaar als tapa op je bord tegenkomen!

Ga je binnenkort naar Andalusië dan hebben we hier wat tips voor je op een rijtje gezet:
Jerez de la Frontera is de bakermat van de sherry. Deze drank kent veel verschillende smaken, van droog en licht tot zoet en zwaar en door al deze smaakschakeringen is er voor iedere liefhebber wel een sherry te vinden. René ging langs bij de bodega van Williams & Humbert. Deze bodega is ook geopend voor publiek, en heeft op sommige dagen een heuse paardenshow.

Tapas zijn haast het nationale voedsel van Spanje lijkt het wel, overal waar het team van René kwam waren tapasbarretjes. Erg gezellig, en daarom zetten we er een aantal voor je op een rijtje.

Flamenco is geweldig en er zijn meerder plaatsten waar deze kunstvorm wordt gedanst en bezongen. Wil je niet in een toeristentrap lopen, vraag dan aan de locals waar je het beste heen kan. René ging op bezoek bij Anselma. Let wel, deze bar heeft selecte openingstijden: de gezelligheid begint meestal pas ná twaalf uur ’s avonds!

De olijfolie producent waar René langs ging is ook open voor publiek. Heb je de kans, eet dan zeker een hapje mee in het restaurant! De familierecepten van de familie Nunez de Prado zijn geweldig.

De chefkok die René leerde stierenstaart maken heeft in Córdoba zijn eigen restaurant. Het zit een beetje in een buitenwijk van de stad, maar chef Kisko heeft al meerdere prijzen ontvangen voor zijn kookkunsten, dus het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

Deze uitzending van het programma Pluijm Op Pad met de titel Andalusië is uitgezonden op vrijdag 29 oktober door RTL4. De presentatie was in handen van Rene Pluijm.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie