Uitzending
Pauw - 9-10-2018

9-10-2018

Pauw

2639 x bekeken | 0 reacties
5
Te gast: Rob Jetten, Roos Schlikker, Jimmy Nelson en Danny Makkelie & Bas Nijhuis. Rob Jetten is vandaag unaniem gekozen tot fractievoorzitter van D66. Nog onbekend bij het grote publiek, maar vandaag midden in de spotlights als de opvolger van Alexander Pechtold. Wie is Rob Jetten?

Als kind mocht Roos Schlikker met de matras van de trap sjezen, kreeg ze een pak boter om mee te kleien en verstopte zich samen met haar moeder achter de bank als iemand voor de deur stond. Haar moeder was de leukste van de straat, maar de storm in haar hoofd bleef voor de buitenwereld onzichtbaar. Wanneer haar moeder overlijdt door een val van de trap, wil Roos beter begrijpen wie de vrouw was die zich zo lang achter een masker had verborgen. In het boek 'Moeder van glas' probeert Roos het warrige hoofd van haar moeder te doorgronden.

Fotograaf Jimmy Nelson reisde voor zijn boek 'Before They Pass Away' de hele wereld over en portretteerde 35 inheemse stammen. Om het verhaal achter de foto's te laten zien is hij teruggegaan naar een aantal stammen. In zijn nieuwe boek 'Homage to Humanity' heeft hij daarnaast ook nieuwe stammen bezocht. Hij vertelt over zijn eerste bevindingen.

Ze worden vaak uitgescholden, toegezongen en uitgefloten, maar toch staan er elk weekend weer 35.000 scheidsrechters op het voetbalveld. Omdat zonder scheids geen voetbal mogelijk is, worden ze deze week in het zonnetje gezet door de KNVB. Het is namelijk 'De Week van de Scheidsrechter'. We praten over het vak met topscheidsrechters Danny Makkelie en Bas Nijhuis.

In deze uitzending van Pauw waren Bas Nijhuis, Roos Schlikker en Rob Jetten te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op dinsdag 9 oktober door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie