Uitzending
Pauw - 26-11-2019

26-11-2019

Pauw

823 x bekeken | 0 reacties
5
Voor mensen met een beperkingen lijkt sporten vaak minder vanzelfsprekend. Als eerste land ter wereld komt Nederland met een Eredivisie voor kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Bijna alle grote clubs spelen mee. Presentator Klaas van Kruistum volgt in het programma FC De Helden jonge voetballers die spelen bij deze Bijzondere Eredivisie. Klaas schuift aan met spelers Randy en Malik.

Na vijf zenuwslopende seizoenen van Penoza kunnen we opgelucht ademhalen: de zwarte weduwe leeft. Na twee jaar geeft ze dan eindelijk een teken van leven. In de film Penoza: The final Chapter zien we dat drugskoningin Carmen van Walraven zit ondergedoken in Canada. Ze houdt zich overal buiten, totdat er op een avond een collega lastiggevallen wordt en Carmen niet anders kan dan haar te hulp schieten. Uit zelfverdediging vermoordt ze de dader, wordt opgepakt en uitgeleverd aan Nederland. Terwijl haar kinderen in shock zijn dat hun moeder nog leeft, zijn er ook wat mensen die nog een rekening met Carmen hebben openstaan. We praten met hoofdrolspelers Monic Hendrickx, Olga Zuiderhoek, Raymond Thiry, Niels Gomperts en Stijn Taverne over het succes van Penoza.

In 2015 zijn tijdens een bombardement op een IS-bommenfabriek in Hawija in Irak naar schatting tientallen burgerslachtoffers gevallen. Dit is vorige maand aan het licht gekomen door onderzoek van het NRC en RTL Nieuws. Een Nederlandse F16 zou verantwoordelijk zijn. Het Ministerie van Defensie heeft de afgelopen vier jaar gezwegen over de gevolgen van dit bombardement, Kamerleden vinden dat minister Ank Bijleveld van Defensie al veel eerder transparant had moeten zijn richting de Kamer. Morgen debatteert de Tweede Kamer erover. Hoeveel wist premier Mark Rutte? Waarom zwegen de toenmalige minister Jeanine Hennis en de huidige minister Ank Bijleveld? GroenLinks-leider Jesse Klaver en politiek verslaggever bij EenVandaag Joost Vullings schuiven aan.

RTL stopt voorlopig met het uitzenden van alle guilty pleasure-realityprogramma's. Dat kondigde programmadirecteur Peter van der Vorst vandaag aan. De aanleiding voor de maatregel is de ophef over seksueel grensoverschrijdend gedrag in 'De Villa'. Naast 'De Villa', worden ook 'Temptation Island' en 'Free Love Paradise' voorlopig niet meer uitgezonden. Tv-recensent Angela de Jong reageert. Wat betekent dit voor RTL? En kan dit soort reality-tv op andere zenders nog wel?

In deze uitzending van Pauw waren Jesse Klaver, Joost Vullings, Klaas van Kruistum, Monic Hendrickx, Olga Zuiderhoek en Peter van der Vorst te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op dinsdag 26 november door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie