Uitzending
Pauw - 19-11-2019

19-11-2019

Pauw

1014 x bekeken | 0 reacties
6
'Kankerzwarte', 'kanker zwarte piet' en 'kankerkatoenplukker'. Die woorden kreeg de 24-jarige voetballer Mendes Moreira naar zijn hoofd geslingerd vanaf de tribune tijdens FC Den Bosch-Excelsior. Zijn tranen werden wereldnieuws, maar racistische spreekkoren, kwetsende leuzen en pijnlijke gebaren zijn, k anno 2019, niet alleen een probleem in het Europees voetbal. We spreken hier over met onder anderen Jandino Asporaat (comedian), Amma Asante (voormalig Tweede Kamerlid), Gershwin Bonevacia (stadsdichter van Amsterdam), Gerald Roethof (advocaat) en Ramone Bendt (student geneeskunde).

Vrienden van Amstel Live is het jaarlijkse 'schoolfeest' van de top van de Nederlandse muziek. Komende januari met maar liefst twaalf shows in Ahoy Rotterdam. Rapper Snelle en zangduo Suzan en Freek mogen voor het eerst meedoen. Op de affiche staan verder Diggy Dex, Krezip, Chef'Special, Typhoon, Thomas Acda en Paul de Munnik. Nick Schilder, van Nick & Simon, is er ook weer bij. Hij schuift vanavond aan met rapper Snelle en Suzan & Freek. Ze hebben het over de status van Vrienden van Amstel Live, de zenuwen vooraf en de ontlading erna.

Morgen begint het internationale documentairefestival IDFA in Amsterdam. Voorzitter Derk Sauer geeft ons een voorproefje. Hij selecteerde drie documentaires: over een Schotse baron met een cruiseverslaving, over de schilderijen van Rembrandt die veel losmaken bij particulieren en musea en over het bewogen leven van de Russische oligarch Chodorkovski tijdens Jeltsin en daarna.

In deze uitzending van Pauw waren Derk Sauer, Jandino Asporaat, Nick Schilder, Nick & Simon, Paul de Munnik en Thomas Acda te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op dinsdag 19 november door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie