Uitzending
Pauw - 2-12-2019

2-12-2019

Pauw

1198 x bekeken | 0 reacties
4
Start-ups worden vaak bemand door creatieve hippe twintigers die overlopen van de spannende ideeŽn. Toch? Niet als het aan Han van Doorn (82) en Evert van Voorst (87) ligt. Beiden begonnen ze ver na hun pensioen een start-up. Han bedacht een app die mantelzorgers helpt om hun naasten in de gaten te kunnen houden. Evert ontwikkelde samen met een klaverjas-vriend een speciale bril om makkelijker je ogen te kunnen druppelen. De Leidse onderzoeker Jolanda Lindenberg zette een start-up cursus voor ouderen op, 'omdat ze een groter netwerk hebben, beter risico's kunnen inschatten en meer ervaring hebben met papierwerk.' Samen praten ze ons bij over hun wilde plannen.

Forum voor Democratie houdt morgen in Barneveld hun partijcongres. Inmiddels bestaat FvD vijf jaar. Vanavond blikt partijleider Thierry Baudet vooruit op het congres en de plannen van de partij. Ook vertelt hij waarom hij denkt dat de nieuwe omroep Ongehoord Nederland noodzakelijk is.

Iedere vrijdag vragen we iemand om voor ons een week televisie te kijken en zijn of haar favoriete fragmenten mee te nemen. Deze keer is dat presentator Rutger Castricum.

Schaatsen zit in ons DNA. Zodra het vriest, heeft iedereen het over de Elfstedentocht. Nederland is hofleverancier van schaatskampioenen en nu moeten twaalf Bekende Nederlanders er ook aan gaan geloven. Zij worden door schaatslegendes Marianne Timmer en Rintje Ritsma klaargestoomd voor een ijskoude strijd in het nieuwe programma De IJzersterkste dat vanaf aankomende zaterdagavond te zien is op NPO 1. Programmamaker Fidan Ekiz en journalist Nynke de Jong moesten er ook aan geloven. Ze hebben zich de afgelopen maanden fysiek en mentaal voorbereid voor de ploegenachtervolging, het koningsnummer en de 1500 meter. Vanavond zijn Fidan Ekiz, Nynke de Jong en Marianne Timmer te gast om over dit avontuur te praten.

In deze uitzending van Pauw waren Fidan Ekiz, Marianne Timmer, Nynke de Jong, Rutger Castricum en Thierry Baudet te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op maandag 2 december door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie