Uitzending
Pauw - 28-11-2019

28-11-2019

Pauw

1131 x bekeken | 0 reacties
5
Volgend jaar, in 2020, gaan we weer schrikkelen! Voor minder dan 366 dagen doet Ronald Snijders het niet, dus verschijnt nu de tweede editie van zijn Schrikkelkalender. Met extra dagen, lijstjes, nieuwe Jip en Janneke-verhalen, tips om langer te leven en een vernieuwde astrologie. Ronald vertelt over zijn inspiratie, en geeft voorbeelden.

Waylon brengt deze week een nieuw album uit: Human. Deze persoonlijke plaat gaat over de weg die hij heeft afgelegd, om te komen waar hij nu is. Zijn leven is de afgelopen jaren enorm veranderd. De zanger leefde een bestaan op de weg: van concert naar concert. Maar nu is Waylon geland. Onder andere door de geboorte van zijn dochtertje. Hij geeft voor het eerst een voorproefje van zijn nieuwe muziek.

Vanavond debatteert de Tweede Kamer over de burgerdoden in Irak. Premier Mark Rutte en minister van Defensie Ank Bijleveld moeten zich verweren tegen lastige vragen: wie wist wat op welk moment? Xander van der Wulp politiek verslaggever van de NOS is erbij en doet verslag.

'Katten moeten aan de lijn,' stellen onderzoekers van Tilburg Universiteit Arie Trouwborst en Han Somsen. Volgens hen is de kat wereldwijd de op twee na gevaarlijkste diersoort en een risico voor 367 bedreigde diersoorten. De roofdieren zouden per jaar 140 miljoen slachtoffers maken. Europese regelgeving zegt dat EU-lidstaten verplicht bedreigde diersoorten moeten beschermen van uitsterven. De onderzoekers vinden dat katten daardoor dus aan de lijn moeten, verantwoordelijk minister van Natuur Carola Schouten meldt dat de kat gewoon los mag blijven lopen. Bioloog en kattenliefhebber Midas Dekker neemt het op voor de kat na de nieuwe plannen om dit roofdier aan te lijnen.

Tegen Shurandy S. is wederom een gevangenisstraf van 28 jaar geŽist voor de moord op Reduan B., de broer van kroongetuige Nabil B. Rechtbankverslaggever van de Telegraaf Saskia Belleman woonde de zaak bij en schuift vanavond aan.

In deze uitzending van Pauw waren Ronald Snijders en Waylon te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op donderdag 28 november door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie