Uitzending
Pauw - 25-3-2015

25-3-2015

Pauw

2292 x bekeken | 0 reacties
6
Saskia Belleman & Jan Swinkels over de psyche van Willem Holleeder
Vanaf maandag zendt Omroep Max de 8-delige muzikale dramaserie 'Goedenavond dames en heren' uit. De serie speelt zich af in de eerste helft van de jaren 60, waarin de televisie een steeds grotere invloed krijgt op het dagelijks leven. Voor Pauw reden om twee iconen uit de Nederlandse televisiegeschiedenis uit te nodigen: Sonja Barend en Koos Postema. Hoe beleefden zij de eerste jaren en hoe veranderde het hun leven?

Of het nou zetelroof is of niet: Johan Houwers keert vandaag terug in de Tweede Kamer. De voor hypotheekfraude veroordeelde VVDer mocht van zijn partij niet terugkeren. Toch doet hij dat nu, als onafhankelijk Kamerlid. Dit tot woede van zijn voormalige partij die hiermee een zetel in de Tweede Kamer verliest. De partij overweegt daarom de installatie boycotten. Houwers vindt dat hij recht heeft op een zetel. Waar hij zich in de Kamer sterk voor gaat maken, vertelt hij vanavond in Pauw.

De rechtszaak tegen Willem Holleeder is vandaag begonnen. De topcrimineel wordt verdacht van de moord op Kees Houtman in 2005 en Thomas van der Bijl in 2006. Zijn zussen en ex-vriendin verklaarden gisteren dat Holleeder achter nog meer liquidaties zit. In de rechtbank zit Saskia Belleman en zij doet vanavond verslag. Dan spreekt Pauw ook met psychiater Jan Swinkels over de psyche van Holleeder.

In deze uitzending van Pauw was Willem Holleeder te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op woensdag 25 maart door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie