Uitzending
Pauw - 19-3-2015

19-3-2015

Pauw

1752 x bekeken | 0 reacties
8
Vinden de boeren van Boer Zoekt Vrouw echt hun droomvrouw? Zondag is de finale van het krankzinnig populaire programma. Ook hoogleraar Herman Pleij kijkt graag naar de (vaak onhandige) liefdesperikelen van Geert, Tom, Theo, Jan & Bertie. Wij Nederlanders hebben de boer namelijk hoog in het vaandel staan. Professor Pleij komt vertellen hoe dat kan.

Nederland heeft een voorsprong op andere landen in de begeleiding van leerlingen die mogelijk radicaliseren. Dat zei minister Jet Bussemaker dinsdag in Parijs na een conferentie over de rol van onderwijs bij het tegengaan van extremisme. De minister maakte bekend dat leraren speciale trainingen kunnen krijgen om radicalisering te herkennen. In Pauw vertelt ze hoe dat kan. Te gast zijn ook een aantal docenten. Hoe herkennen zij radicalisering?

Gespannen gezichten in Griekenland, Duitsland en Brussel. Vandaag spreken de Europese leiders over een oplossing voor de Griekse crisis. Of die er gaat komen is nog maar de vraag. Bondskanselier Merkel heeft al aangegeven geen doorbraak of oplossing te verwachten. Duitsland en Griekenland staan lijnrecht tegenover elkaar, maar wie buigt als eerst: Angela Merkel of Yanis Varoufakis? Wordt het een Grexit of niet? Pauw spreekt erover met Duitsland-correspondent Wierd Duk en Griekenlandkenner Ingeborg Beugel.

De VVD is de grootste partij in de Eerste Kamer, maar de coalitie als geheel verloor gisteren tijdens de Provinciale Verkiezingen fors. Hoe ziet de nieuwe werkelijkheid eruit? Pauw spreekt erover met Ferry Mingelen en minister Jet Bussemaker. Ook gaat Pauw in op de benoeming van Ard van der Steur tot Minister van Veiligheid en Justitie. Volgens bronnen vindt die benoeming morgen plaats.

In deze uitzending van Pauw waren Ferry Mingelen, Herman Pleij, Ingeborg Beugel en Wierd Duk te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op donderdag 19 maart door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie