Uitzending
Pauw - 24-9-2018

24-9-2018

Pauw

3738 x bekeken | 0 reacties
5
Er werd jarenlang niet over gesproken in politiek Den Haag, maar na de Algemene Politieke Beschouwingen van vorige week staat het opnieuw bovenaan de politieke agenda: bevolkingsgroei in Nederland. Hoeveel inwoners kan Nederland eigenlijk aan? CDA-leider Sybrand Buma riep de regering op tot een onderzoek.

Aanstaande donderdag begint de Week tegen Eenzaamheid. Het Nationaal Eenzaamheid Congres wordt aanstaande donderdag door Koningin Máxima geopend. Hoewel de aandacht vooral uitgaat naar eenzaamheid onder ouderen, is eenzaamheid onder jongeren een nog onderbelicht probleem. Universitair docente Gerine Lodder doet onderzoek naar eenzaamheid onder jongeren tussen de 12 en 24 jaar. Samen met drie eenzame jongeren en Gerine bespreken we het thema 'eenzaamheid', de oorzaken en gevolgen daarvan. Uit onderzoek van Brandpunt Plus blijkt dat 46 procent van de ruim 800 ondervraagde jongeren zich soms of vaak eenzaam voelt.

Aanstaande donderdag begint het Nederlands Filmfestival. Actrice Monique van de Ven ontvangt het Gouden Kalf voor de Nederlandse Filmcultuur, een ereprijs. We blikken vooruit.

In het Olympisch stadion in Amsterdam komt vanavond het duurste elftal ter wereld in actie. Een selectie van louter miljonairs speelt onder leiding van Louis van Gaal tegen een team met oud-profs zoals, Pierre van Hooijdonk, Sjaak Swart, Ronald de Boer en Gerald Vanenburg. Doel van de wedstrijd is zoveel mogelijk geld ophalen voor Spieren voor Spieren. Louis van Gaal en Sander Schimmelpenninck doen verslag van de wedstrijd.

In deze uitzending van Pauw waren Louis van Gaal, Monique van de Ven en Sander Schimmelpenninck te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op maandag 24 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie