Uitzending
Pauw - 18-9-2018

18-9-2018

Pauw

2267 x bekeken | 0 reacties
5
De rechtbank heeft een Afghaanse asielzoeker, die in Amsterdam een 18-jarig meisje in een winkel verkrachtte, een lagere straf gegeven om te voorkomen dat hij het land wordt uitgezet. Advocaat Richard Korver vindt de uitspraak 'redelijk absurd' en vertelt waarom.

Aankomende vrijdag is het wereld Alzheimerdag. Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die lijdt aan dementie. De meest voorkomende vorm is de ziekte van Alzheimer. Het is doodsoorzaak nummer 1 en ieder uur komen er in Nederland vijf mensen met dementie bij, terwijl een geneesmiddel ontbreekt. We praten erover met Philip Scheltens, directeur van het Alzheimercentrum in Amsterdam en met Charlotte Teunissen, hoogleraar neurochemie, over haar bloedtest die Alzheimer moet opsporen. En we praten met Christa Reinhoudt, zij kreeg op jonge leeftijd de diagnose Alzheimer en was vorig jaar al een keer bij ons te gast. Hoe gaat het nu met haar?

Het is Prinsjesdag en dat betekent feest in Den Haag. Martijn Koning is dol op politiek en op onze koning en daarom is hij er dit jaar eens goed voor gaan zitten. Vanavond zijn Haagse hoogtepunten.

Kabinet Rutte III beloofde vandaag op Prinsjesdag dat bijna iedereen erop vooruitgaat in 2019. Staatssecretaris van FinanciŽn Menno Snel legt bij Pauw uit hoe we dat concreet gaan merken in onze portemonnee. Ook is hij komend jaar verantwoordelijk voor de hervorming van ons belastingstelsel en de afschaffing van de beruchte dividendbelasting.

In deze uitzending van Pauw was Martijn Koning te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op dinsdag 18 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie