Uitzending
Pauw - 22-11-2017

22-11-2017

Pauw

1937 x bekeken | 0 reacties
4
Annemieke Schollaardt en Gijs Staverman
Voor vele Nederlanders is het een onmisbare eindejaarstraditie: de Top 2000. Al sinds 1999 is de 'lijst der lijsten' niet meer weg te denken - vorig jaar stemden 8,1 miljoen luisteraars af op Radio 2 tussen kerst en oudejaarsavond. De presentatie is komende editie in handen van onder anderen Annemieke Schollaardt en Gijs Staverman. Bij Pauw geven ze hun guilty pleasures prijs én muziek die ze liever niet meer horen.

Jan Struijs
Een 28-jarige vrouw uit Hoorn spoort haar aanrander zelf op en lokt hem in de val. Dit omdat de politie niet in actie komt na haar aangifte. Het verhaal deed veel stof opwaaien deze zomer. De Noord-Hollandse politie erkent nu dat er veel blunders zijn gemaakt: de politie had de belager veel eerder kunnen opsporen en het slachtoffer beter moeten behandelen. Staat dit probleem op zichzelf of is er meer aan de hand bij de politie? We praten erover met Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politiebond.

Harald Doornbos en Joris Voorhoeve
De voormalige Bosnisch-Servische legerleider Ratko Mladić is vandaag schuldig bevonden aan genocide in Srebrenica en andere oorlogsmisdaden. Het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag heeft hem een levenslange gevangenisstraf opgelegd. Zijn misdaden behoren tot de "meest gruwelijke die de mensheid heeft gekend", zei de rechter. Joris Voorhoeve was minister van Defensie tijdens de val van Srebrenica en Harald Doornbos was acht jaar lang verslaggever op de Balkan. Hij was woensdag als een van de weinigen aanwezig in de rechtszaal. Samen met Joris Voorhoeve was hij te gast in onze uitzending.

In deze uitzending van Pauw waren Annemieke Schollaardt, Gijs Staverman, Harald Doornbos en Joris Voorhoeve te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op woensdag 22 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie