Uitzending
Pauw - 17-11-2017

17-11-2017

Pauw

1930 x bekeken | 0 reacties
5
HARM EDENS SCHREEF TIEN JAAR LANG COLUMNS OVER TV, NU IS ER EEN BUNDEL
Presentator en programmamaker Harm Edens schrijft al een decennium columns over het aanbod op de Nederlandse televisie. Al deze columns zijn nu gebundeld in HARM.TV 10 jaar afzien. Aan tafel passeren een aantal programma's de revue.

MARLOES COENEN IS GESTOPT MET MMA EN DAAROVER IS EEN DOCUMENTAIRE GEMAAKT
Marloes Coenen is de eerste vrouwelijke wereldkampioen MMA. In maart van dit jaar gooide ze definitief de handdoek in de ring. Van de voormalige kooivechter, tegenwoordig presentatrice en analist bij vechtsportgala’s voor Spike en Fox, is deze week haar boek Kracht verschenen. Tijdens het IDFA gaat er een documentaire over haar in première: The Last Fight.

MABEL ZWAAN EN JENNY JANSSENS OVER HUN CAMPAGNE NO THANKS!
De actiegroep NO THANKS! wil concert- en festivalbezoekers bewust maken van seksueel ongewenst gedrag. De groep is opgericht nadat concertbezoeker Mabel Zwaan in Paradiso Amsterdam werd lastiggevallen door een mannelijke bezoeker. Ze twitterde daarover, kreeg veel reacties van vrouwen die hetzelfde was overkomen en zo ontstond @saynothnks. Mabel en Jenny Janssens van NO THANKS! schuiven aan over wat hen is overkomen, en hoe dat te voorkomen.

GERARD JOLING, KEES VERHOEVEN EN HANS NIJENHUIS OVER NEPNIEUWS
Het wordt steeds lastiger om nepnieuws te herkennen. Gerard Joling zit aan tafel. Hij werd slachtoffer van nepnieuws toen hij in een gefingeerd nieuwsbericht werd beschuldigd van het hebben van een wietplantage en opgepakt zou zijn. D66 en het CDA willen een motie indienen dat het kabinet harder moet optreden tegen nepnieuws. D66-Kamerlid Kees Verhoeven is te gast. AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis vertelt hoe je nepnieuws opspoort en het vervolgens weert uit zijn krant.

De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op vrijdag 17 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie