Uitzending
Pauw - 21-11-2017

21-11-2017

Pauw

1911 x bekeken | 0 reacties
4
Sophie Hilbrand
‘Namen en shamen’, in ons digitale tijdperk kan iedereen zich online vergapen aan andermans seks-, vecht- en scheldpartijen. Op NPO 3 is de thema-uitzending Shame/Fame te zien. Voorafgaand aan de uitzending bespreken we het programma met Sophie Hilbrand. Ook aanwezig is Jewel, zij werd drie jaar geleden in haar rug getrapt en degene die dat had gefilmd, zette het online. Het filmpje ging viral.

Sharon Dijksma
Femke Steenbergen en Patty Wijnen waren eerder te gast over het peperdure medicijn Spinraza, een middel tegen de spierziekte SMA. Beide moeders hebben een kind dat lijdt aan deze ziekte. Hoe helpt deze initiatiefnota hun strijd voor een transparantere markt met betaalbare medicijnen? Aan tafel schuiven PvdA-Kamerlid Sharon Dijksma en de twee moeders aan om het initiatief te bespreken.

Xander van der Wulp
Praten, praten, praten om stemming over afschaffing wet-Hillen te frustreren. Dat is het plan van twee Kamerleden van de PVV en 50plus. Vanavond nemen ze gezamenlijk 35 uur spreektijd achter elkaar om zo te voorkomen dat de zogenaamde ‘aflosboete’ voor ‘oudere huiseigenaars met een afgelost huis’ wordt ingevoerd. Het wordt ook wel filibusteren genoemd. Pogingen om via parlementaire obstructie bepaalde wetten tegen te houden waren in het verleden echter nooit succesvol. Xander van der Wulp volgt de filibusters op de voet; hoe lang houden ze het vol?

Dirk Danen en deelnemer Marco Luttjeboer
Werkeloze jongeren met gedragsproblemen krijgen een tweede kans bij De Harde Leerschool. Door middel van keiharde rugbytrainingen, worden de jongens in 8 weken klaargestoomd voor een terugkeer op de arbeidsmarkt. Rugbyspeler Dirk Danen en deelnemer Marco Luttjeboer zijn te gast bij Pauw.

In deze uitzending van Pauw waren Sharon Dijksma en Sophie Hilbrand te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op dinsdag 21 november door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie