Uitzending
Pauw - 20-12-2019

20-12-2019

Pauw

4101 x bekeken | 0 reacties
4
'Toon mij je platenkast en ik zeg je wie je bent'. Met dat motto maakte programmamaker Harry de Winter 177 afleveringen van het programma Wintertijd. Nationale en internationale grootheden als Blondie, Harry Mulisch, Theo van Gogh en Cliff Richard schoven bij hem aan om te praten over de muziek die bepalend is geweest in hun leven. En hoewel Harry tegenwoordig voornamelijk beeldend kunstenaar is en hij eigenlijk op 1 januari met pensioen zou gaan keert het programma na tien jaar terug. Met vijf bijzondere afleveringen waarin o.a. Youp van 't Hek, Marianne Thieme en Arjen Lubach te gast zijn. Harry de Winter is bij ons te gast.

Vandaag is Jules Deelder na een kort ziekbed op 75-jarige leeftijd overleden. Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb, Jan Mulder en Wilfried de Jong brengen een eerbetoon aan de Rotterdamse dichter. Jules stond ook bekend als nachtburgemeester van de stad. Benjamin Herman, Boris van der Lek, Candy Dulfer en Hans Dulfer brengen een muzikale ode aan Jules, die naast dichter ook bekend stond als zanger.

Een operazanger en een internationaal bekende metalsirene die samen een musicalduet tot dé zomerhit van 2019 maken. Op papier geloof je het niet, maar toch was dat precies wat Nightwish-zangeres Floor Jansen en tenor Henk Poort voor elkaar kregen. Over hun jaar, hun gezamenlijke plannen en natuurlijk voor een uitvoering van Phantom of the Opera, schuiven Henk en Floor aan.

In deze uitzending van Pauw waren Ahmed Aboutaleb, Benjamin Herman, Candy Dulfer, Hans Dulfer, Harry de Winter, Jan Mulder, Wilfried de Jong en Youp van 't Hek te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op vrijdag 20 december door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie