Uitzending
Pauw - 23-12-2019

23-12-2019

Pauw

1131 x bekeken | 0 reacties
5
De allerlaatste Pauw, met: Een optreden van Danny Vera. Hij speelt zijn grootste hit van 2019: 'Roller Coaster'. Het nummer was de hoogste binnenkomer in de Top 2000.

Martijn Koning, Britt Dekker en Jan Slagter nemen de meest opmerkelijke, grappige en bijzondere tv-momenten van het jaar mee.

Samen met Hélène Hendriks en Johan Derksen kijken we terug op het afgelopen sportjaar. Maarten van der Weijden zwom de Elfstedentocht voor KWF Kankerbestrijding, de Oranjeleeuwinnen werden tweede tijdens het WK Vrouwenvoetbal en Ajax haalde de finale van de Champions League net niet. De Nederlandse handbalvrouwen werden daarnaast niet alleen wereldkampioen, maar ook de Sportploeg van het Jaar tijdens het NOS | NOC*NSF Sportgala 2019. Ook atleet Sifan Hassan en wielrenner Mathieu van der Poel vielen in de prijzen tijdens dit gala, zij werden Sportman en -vrouw van het Jaar. Kortom, de allerbeste sportprestaties van het jaar zullen voorbijkomen.

2019 was het jaar van de demonstraties. De boeren, bouwers, leraren en zorgmedewerkers gingen de straat op en legden meerdere keren het land plat. Ook was er veel aandacht voor klimaatverandering. Xander van der Wulp, Peter Kee en Lamyae Aharouay bespreken dit bewogen politieke jaar. Er waren dit jaar veel afsplitsingen binnen partijen: de bekendste is Henk Otten die Groep Otten is gestart na uit Forum voor Democratie te zijn gestapt. Lamyae Aharouay, politiek redacteur van NRC, praat over deze en andere afsplitsingen binnen partijen. Peter Kee, politiek redacteur van BNNVARA, praat over het PAUW-debat tussen Thierry Baudet en Mark Rutte in de Rode Hoed.

In 2019 is er veel gebeurd op misdaadgebied. Topcrimineel Willem Holleeder werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De Amsterdamse rechtbank typeerde hem als 'gewetenloos en onverschillig'. Ook de Mocromaffia was dit jaar veel in het nieuws. Derk Wiersum, de advocaat van Nabil B., werd voor zijn huis in Buitenveldert geliquideerd en Ridouan Taghi, de meestgezochte crimineel van Nederland, werd opgepakt in Dubai. Rechtbankverslaggever Saskia Belleman en misdaadverslaggever Peter R. de Vries kijken terug op deze en andere gebeurtenissen.

In deze uitzending van Pauw waren Britt Dekker, Hélène Hendriks, Jan Slagter, Johan Derksen, Martijn Koning, Peter R. de Vries en xander van der wulp te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op maandag 23 december door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie