Uitzending
Pauw - 15-11-2019

15-11-2019

Pauw

1319 x bekeken | 0 reacties
5
Zelden geknuffeld worden, slapen op een ijskoude kamer en ouders die meer dan een corrigerende tik verkopen. Kim (35), Else (34) en Dina (21) kregen er als kind dagelijks mee te maken, al wisten ze toen niet dat het kindermishandeling heette. Nu ze jonge vrouwen zijn, openen ze de ogen van politici, hulpverleners en scholieren door hun verhaal te vertellen als ervaringsdeskundigen. Zo willen ze de aanpak van mishandeling verbeteren en hopen ze dat kinderen en jongeren met problemen thuis eerder gezien en geholpen worden door leerkrachten, jeugdhulpverleners en buurtgenoten. Per jaar hebben 119.000 kinderen te maken met kindermishandeling. Aan de vooravond van de Week tegen Kindermishandeling praten we er met de drie vrouwen over.

Mensen zonder kinderen of kleinkinderen hebben wellicht nooit van de Disneyfilm Frozen gehoord, maar de rest van de wereld wel. De film is de meest succesvolle animatiefilm ooit en het vervolg, het langverwachte Frozen 2, verschijnt volgende week wereldwijd in de bioscopen. Carlo Boszhard heeft de rol van Olaf ingesproken, de vrolijke sneeuwpop die dol is op de zomer. Carlo schuift aan en vertelt over het mediafenomeen dat menig kind in vervoering en betovering brengt.

Wouter de Jong was acteur in GTST, maar schoolde zichzelf om tot trainer/coach. Want geestelijke gymnastiek, waarmee je jezelf weerbaarder, rustiger en evenwichtiger kan maken, is ook een soort sport. Hij schreef de bestseller 'Mindgym' en maakte nu een kinderversie: 'Superkrachten voor je hoofd.' Elise Schaap, de partner van Wouter, zong de titelsong. Elise en Wouter praten vanavond over het belang van het trainen van de geest voor kinderen, en wat de gevolgen zijn voor henzelf en hun dochter.

Hans Kazan was decennialang zelf op tv, als goochelaar en illusionist in onder meer Ren je rot, als presentator van Prijzenslag. En om over zijn persoonlijke tegenslag te vertellen. Maar vanavond komt hij praten over hoeveel tv hij zelf nog kijkt, en wat dan, want Hans is te gast in de wekelijkse tv-rubriek.

In deze uitzending van Pauw waren Carlo Boszhard, Elise Schaap, Hans Kazān en Wouter de Jong te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op vrijdag 15 november door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie