Uitzending
Pauw - 16-3-2015

16-3-2015

Pauw

2686 x bekeken | 0 reacties
6
Sjinkie Knegt is de beste shorttracker van de wereld. Dit weekend was de Fries de snelste tijdens de superfinale in Moskou. Opvallend, want tot die wedstrijd won hij geen enkel onderdeel van het kampioenschap terwijl hij in januari nog Europees Kampioen was geworden. In de halve finale kwam hij zelfs ten val, waardoor hij gediskwalificeerd werd voor de B-finale. Hoe Knegt zich voor die finale toch kon herpakken vertelt hij samen met zijn succescoach Jeroen Otter.

Met nog minder dan 48 uur tot de verkiezingen spreekt Pauw vanavond met PvdA-leider Diederik Samsom. De partij van de sociaaldemocraten staat er in de peilingen niet goed voor en dat wordt de partijleider verweten. Met Samsom spreekt Pauw vanavond ook over de woorden van minister Schippers. Hoe denkt Samsom erover? En hoe kijkt hij aan tegen de extra bezuinigingen die D66 wil?

De SGP start vanavond bij Pauw een campagne tegen vreemdgaan én voor huwelijkse trouw. Voorman Kees van der Staaij wijst vreemdgaan ten stelligste af. Het geld voor de campagne moet bij elkaar gehaald worden door crowdfunding. Hoe de campagne eruit ziet en waarom hij crowdfunding inzet, vertelt hij vanavond in Pauw. Daar gaat hij ook in discussie met Ingeborg Beugel en Helene Baayen. Zij vinden zijn plan niet van deze tijd. Paula Schut vindt dat wel. Zij gaat over drie weken trouwen.

Het Overijsselse Lutten is in shock nadat eind vorige week de 51-jarige Gerrit G. een vijf weken oude baby doodreed. Zijn 23-jarige vader raakte zwaargewond. Even voor het ongeval had G. gedronken in het plaatselijke café. Moet het alcoholslot weer zo snel mogelijk worden ingevoerd? Te gast hierover vrachtwagenchauffeur Hans van Westerop die een alcoholslot heeft, zijn advocaat Geertjan van Oosten en Karel Dubbink. Zijn zoon werd precies 13 jaar geleden doodgereden door een automobilist die onder invloed was.

In deze uitzending van Pauw waren Diederik Samsom, Ingeborg Beugel en Kees van der Staaij te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op maandag 16 maart door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie