Uitzending
Pauw - 11-12-2019

11-12-2019

Pauw

1360 x bekeken | 0 reacties
5
'Nu of Nou' heet het nieuwe album van De Dijk, waarop de band (al bijna veertig jaar bezig) laat horen dat het Nederlandstalige soulvuur nog behoorlijk vlamt. Zanger Huub van der Lubbe schreef persoonlijke teksten, maar zette zich ook aan klassieke soulthema's als 'deze relatie voelt zo goed, dat kan niet fout zijn'. Een gesprek over hoe je dat vuur vlammend houdt, hoe het grootvaderschap Huub bevalt en natuurlijk ook een livenummer.

Waarom drinken we alcohol terwijl we eigenlijk wel weten dat het niet goed voor ons is? Gezelligheidsdrinker Leo de Boer neemt in de 2Doc 'Roes' zijn drankinname onder de loep en houdt ons daarmee een spiegel voor. Er is altijd wel een reden: hard gewerkt, een feestje, ter ontspanning. Tegelijkertijd is het gezondheidsadvies nul glazen. Is er een tussenweg mogelijk? Omringd door mensen die net als Leo van gezelligheid en een drankje houden, stopt hij één maand met drinken. Kelly drinkt 'minimaal een fles wijn per dag, in totaal zo'n veertig glazen per week'. Ze rekent precies uit hoeveel drank ze nodig heeft voor de dagen waarop de winkels dicht zijn. En Janinde drinkt ook zo'n veertig glazen per week. Het valt haar zwaar wanneer ze haar wijntje moet ruilen voor een kopje thee.

Afgelopen zondag was het tien jaar geleden dat de 23-jarige Eline Melters dood werd gevonden op straat bij een kerk in het Limburgse Urmond. Met drie messteken in de borst had ze zichzelf van het leven beroofd, aldus de politie. Haar familie gelooft daar niets van. Met succes dwongen zij een vervolging van een mogelijke dader bij het Hof af. Dat was twee jaar geleden, de familie heeft het idee dat de zaak stilligt. We praten erover met de zus van Eline, Nadia Melters en de advocaat van de familie, Wendy van Egmond.

De ouders van de hoogbegaafde Laurent (9) halen hem per direct van de Technische Universiteit in Eindhoven na een meningsverschil met de docenten. Zijn ouders wilden dat het wonderkind voor zijn tiende verjaardag zou afstuderen, maar de universiteit acht dat niet haalbaar. De ouders, Alexander en Lydia, doen hun verhaal.

In deze uitzending van Pauw waren Huub van der Lubbe en Leo de Boer te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op woensdag 11 december door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie