Uitzending
Pauw - 9-12-2019

9-12-2019

Pauw

1155 x bekeken | 0 reacties
7
Elke week vragen we iemand voor ons een week televisie te kijken en de opmerkelijkste fragmenten mee te nemen. Deze week was het de beurt aan musicalster Jamai Loman.

In Eh geeft Brigitte Kaandorp het publiek precies waarvoor het is gekomen', kopte de Volkskrant. Een cabaretshow over de tussenfase in Kaandorps leven: het verzorgen van haar hoogbejaarde ouders, terwijl haar eigen kinderen Brigitte de stuipen op het lijf jagen met hun roekeloze acties. En nu gaat de voorstelling in reprise! Brigitte schuift aan.

Over zes dagen gaan de Britten naar de stembus. Vanavond staan premier Boris Johnson en oppositieleider Jeremy Corbyn voor het laatst in deze verkiezingsstrijd tegenover elkaar. Correspondent in Groot-BrittanniŽ Suse van Kleef volgt het debat, dat om 21:30 uur Nederlandse tijd bij BBC One live wordt uitgezonden. Het is de laatste kans voor Corbyn om het tij te keren terwijl Johnson zal proberen de schade zoveel mogelijk te beperken. Suse schuift aan met het laatste verkiezingsnieuws.

'Stop met filmen en fotograferen van verkeersongelukken of geweldsincidenten en zet ze zeker niet meteen op sociale media of online!' Dat is een dringende oproep van Jarona Hulleman (24), die in oktober haar broertje LuciŽn (20) verloor na een auto-ongeluk. Video's en foto's van het ongeluk werden al snel verspreid op sociale media. Voordat de familie op de hoogte was van LuciŽns overlijden, stond het internet vol met beeldmateriaal. Zijn ouders waren destijds op vakantie in Turkije. Jarona schuift aan en legt uit waarom dit 'respectloze gedrag' moet stoppen.

De negentienjarige Amsterdammer DaniŽl Buter, die dreigde te worden uitgezet, is vandaag weer vrijgelaten. Na het aanvragen van een Nederlands paspoort voor zijn studie, werd DaniŽl vier weken lang vastgezet in afwachting of hij zou worden uitgezet naar de Dominicaanse Republiek. De in Nederland geboren Amsterdammer is door zijn Dominicaanse ouders achtergelaten bij zijn opa en oma. Door fouten van de gemeente en zijn ouders beschikt hij niet over een Nederlands paspoort, waardoor hij als illegaal werd beschouwd. Zijn familie en vrienden zaten gisteravond bij ons in de uitzending om over zijn situatie te praten, vanavond is hij zelf te gast en doet hij zijn verhaal.

In deze uitzending van Pauw waren Brigitte Kaandorp en Jamai Loman te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op maandag 9 december door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie