Uitzending
Pauw & Witteman - 16-9-2010

16-9-2010

Pauw & Witteman

2325 x bekeken | 0 reacties
5
Gasten: Lalla Weis, Aleid Wolfsen, Adriaan van Dis en Dick Loorbach.

Dick Loorbach
Op 28 juni 2010 werd Sjoerd Kooistra dood aangetroffen in zijn huis in Ubbergen. Na een grootschalig opsporingsonderzoek van de politie bleek dat de 59-jarige horecatycoon zelfmoord had gepleegd. Weduwnaar Dick Loorbach vertelt over het leven van Sjoerd Kooistra: zijn manier van zaken doen, de relatie die hij met hem had en wat er nu gaat gebeuren met al zijn bezittingen.

Lalla Weis en Aleid Wolfsen
Frankrijk moet direct stoppen met het uitzetten van Roma. De Europese Commissie beschuldigt Frankrijk ervan met dit uitzetbeleid de EU-regels te schenden. Het beleid van Frankrijk zou zich richten op een bevolkingsgroep en niet op het feit dat Roma er illegaal wonen. Europees Commissielid Viviane Reding noemt de uitzetting 'een schande'. Ook Lalla Weiss van de Landelijke Sinti Organisatie vindt het beleid van Frankrijk rond Roma niet kunnen. Zij gaat hier vanavond verder op in. Ook Aleid Wolfsen is te gast. Hij is burgemeester van Utrecht en heeft in die hoedanigheid ervaring met Roma binnen zijn gemeente. Hoe ervaart hij de Roma in zijn gemeente? Geeft deze bevolkingsgroep relatief veel problemen?

Adriaan van Dis
Vandaag kwam Tikkop uit, de nieuwe roman van Adriaan van Dis. Het boek vertelt de geschiedenis van de Nederlandse Mulder en de Zuid-Afrikaanse Donald. In hun studententijd raakten zij betrokken bij het internationale verzet tegen de Apartheid. Veertig jaar later kruisen hun paden zich weer en blijkt de rauwe werkelijkheid van het nieuwe Zuid-Afrika niet te strekken met de droom van toen.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 16 september door de VARA en NTR. Te gast waren Adriaan van Dis, Aleid Wolfsen, Sjoerd Kooistra en Lalla Weis. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee