Uitzending
Pauw & Witteman - 9-11-2009

9-11-2009

Pauw & Witteman

1471 x bekeken | 0 reacties
5
Gasten: Ab Klink, Herman van Veen, Geert Mak.

Herman van Veen geschrokken van reacties
Herman van Veen zegt enorm geschrokken te zijn van alle negatieve reacties die volgden na zijn vergelijking van de PVV met de NSB.

Tijdens een toespraak zondag in Utrecht ter herdenking van de val van de Muur maakte Van Veen een vergelijking tussen de PVV en de NSB. Zaterdag stelde hij samen met Edith Leerkes in een ingezonden brief in de Volkskrant dat de PVV een gevaar is voor de democratie, omdat de partij geen leden heeft.

Ab Klink
Vanavond is minister Ab Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport te gast naar aanleiding van de onrust die is ontstaan over de vaccinaties tegen de Mexicaanse griep. Vooral op internet wemelt het van de verontrustende geruchten over mogelijke bijwerkingen van de vaccins. Veel van deze geruchten komen op hetzelfde neer: het vaccin is giftig en inenting brengt grote risico's met zich mee. Tot op heden lukt het de overheid nog niet om de onrust weg te nemen. De situatie roept herinneringen op aan de mislukte vaccinatiecampagne tegen baarmoederhalskanker, toen een stroom aan geruchten over mogelijke bijwerkingen veel ouders deed besluiten om hun dochters niet in te laten enten.

20 jaar na de val van de Muur
Precies twintig jaar geleden viel de Berlijn Muur, de muur die de Duitse hoofdstad jarenlang in tween deelde. Voor zijn werk als journalist bezocht Geert Mak het herenigde Duitsland meerdere malen om de ontwikkelingen in het land te volgen. Hij zag dat in de jaren na de hereniging er veel mensen teleurgesteld waren in de beloftes van het westerse kapitalisme en weer begonnen te verlangen naar de periode dat de muur er nog stond.

Geert Mak behandelt de Berlijnse geschiedenis in het boek In Europa. In 2007 startte de gelijknamige 35-delige televisieserie over Europa in de 20ste eeuw. Mak werd in juli onderscheiden met de Otto von der Gablentzprijs, een prijs voor personen die zich hebben ingezet voor de Europese gedachte en het bevorderen van de betrekkingen tussen Duitsland en Nederland.

Herman van Veen was in Berlijn rond de val van de Muur. Hij haalt vanavond bij Pauw & Witteman herinneringen aan zijn tijd in de Duitse hoofdstad op.

Herman van Veen trad n maand voordat de Muur viel op in Berlijn en was daar ook politiek actief. Hij haalt vanavond bij Pauw & Witteman herinneringen aan zijn tijd in de Duitse hoofdstad op.

Optreden Herman van Veen
Herman van Veen zingt het nummer 'Bij mij', samen met Erik van der Wurff, Edith Leerkes, Jannemien Cnossen en Dorit Oitzinger. Het liedje komt van zijn net verschenen album 'Herman van Veen-Top 100'. .

Hollands Humeur
In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen bundelen Pauw & Witteman en de Volkskrant de krachten in de zoektocht naar het nationaal humeur. Waarom maakt Nederland al jaren permanent een ontevreden indruk? Te beginnen in Venlo.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 9 november door de VARA en NTR. Te gast waren Ab Klink, Geert Mak en Herman van Veen. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee