Uitzending
Pauw & Witteman - 2-11-2009

2-11-2009

Pauw & Witteman

1769 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Ahmed Marcouch, Theodor Holman, Mike en Thomas, Gerard Spong.

Gerard Spong, Ahmed Marcouch en Theodor Holman
Gerard Spong, Ahmed Marcouch en Theodor Holman gaan in discussie over de vraag of Wilders de democratie ondermijnt. Ook wordt er ingegaan op de uitlatingen van minister Eberhard van der Laan en D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold over Wilders. Is Wilders racistisch, zoals Pechtold stelde? Spong het ermee eens dat de politicus een gevaar vormt voor de staatsveiligheid en dat hij de democratie ondermijnt. Spong deed eerder aangifte tegen Wilders vanwege zijn ‘haatzaaiende uitspraken’ over de islam. Het rapport, zoals dit weekend in de Volkskrant werd beschreven, vormt volgens Spong dan ook belastend materiaal. Het is vandaag precies vijf jaar geleden dat Theo van Gogh in de Linnaeusstraat in Amsterdam is vermoord. Mohammed B., die de bekende schrijver en filmmaker eerst neerschoot en daarna neerstak, handelde naar eigen zeggen uit geloofsovertuiging.

Mike Boddé en Thomas van Luyn
De nieuwe show van Mike Boddé en Thomas van Luyn, onder andere bekend van het satirische televisieprogramma Kopspijkers, heet Sex, drugs & Hoog-Barok. Een titel die de mix van het intellectuele en de platte humor moet dekken. Zo komen er een stuk of vijftig synoniemen van het vrouwelijk geslachtsdeel aan bod, maar is er ook een sketch waarin Boddé een politicus speelt, die door Van Luyn geïnterviewd wordt. In 1991 won het duo als Ajuinen en Look het Groninger Studenten Cabaret Festival, een jaar later het Amsterdam Kleinkunst Festival. Daarna maakten ze deel uit van het cabaretteam van Kopspijkers en hebben ze sinds 2005 hun eigen glamourcomedyquiz: De Mike & Thomas Show. Begin 2009 werd het vervolg De Mega Mike & Mega Mike Thomas Show bij de VARA uitgezonden.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 2 november door de VARA en de NPS. Te gast waren Theodor Holman, Thomas van Luyn, Mike Boddé, Ahmed Marcouch en Gerard Spong. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie