Uitzending
Pauw & Witteman - 6-11-2009

6-11-2009

Pauw & Witteman

1456 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Nebahat Albayrak, Mart de Kruif, Youp van 't Hek.

Nebahat Albayrak
Staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) wil dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) bij een aanvraag van een verblijfsvergunning ernstige misdrijven langer kan meewegen. Dat zei Albayrak gisteren in de Tweede Kamer naar aanleiding van de commotie rond de Iraakse moordenaar Moayad A., die veroordeeld is voor een eerwraakmoord op zijn schoonmoeder. De IND probeert hem het land uit te krijgen, maar Moayad A. heeft de Raad van State aan zijn zijde. Die oordeelde dat de Irakees in Nederland mag blijven, omdat het delict volgens de huidige regels is verjaard. Albayrak zei dat ze alles op alles gaat zetten om de verblijfsvergunning te weigeren, maar zegt dat ze hiervoor ‘bijzonder weinig ruimte heeft”.

Mart de Kruif
Generaal-majoor Mart de Kruif is woensdag teruggekomen uit Afghanistan, nadat hij een jaar lang het bevel over alle ISAF-troepen in het zuiden van het land voerde. Zondag droeg hij op de NAVO-basis in Kandahar de leiding over aan zijn Britse collega Nick Carter. De Kruif had de leiding over 40.000 militairen uit zestien landen, waaronder de Nederlanders in Uruzgan. Het zuiden wordt gezien als een van de gevaarlijkste gebieden van het land, omdat de Taliban er nog altijd veel invloed heeft. Bij de gevechten en door de gevreesde bermbommen sneuvelden onder de leiding van De Kruif ook enkele Nederlandse militairen.

Youp van 't Hek en Bob Bronshoff
Fotograaf Bob Bronshoff en cabaretier Youp van ‘t Hek startten hun samenwerking tien jaar geleden. De VARAgids vroeg of ze een pagina wilden vullen over de voorbereidingen voor Youp’s oudejaarsconference van 1999. Bob maakte een foto, Youp schreef er vervolgens een stukje bij. Het duo vult inmiddels al tien jaar lang de voorlaatste pagina van de televisiegids. In het boek Bob & Youp zijn de mooiste fragmenten bij elkaar gevoegd. Youp van het Hek reist op dit moment ook rond met zijn voorstelling Omdat de nacht. Daarnaast schrijft hij elke week een column voor NRC Handelsblad.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 6 november door de VARA en de NPS. Te gast waren Nebahat Albayrak, Youp van 't Hek, Mart de Kruif en Bob Bronshoff. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie