Uitzending
Pauw & Witteman - 4-11-2009

4-11-2009

Pauw & Witteman

1267 x bekeken | 0 reacties
5
Gasten: Francisco van Jole, Sjoerd van Stokkum, Femke Halsema en Niek Hoek.

Femke Halsema
Fractie-voorzitter Fermke Halsema ergert zich aan de manier waarop sommige politici hebben gereageerd op het onderzoek rond Geert Wilders (PVV). In een onderzoek in opdracht van het ministerie van Binnenlandze Zaken concluderen de onderzoekers dat Geert Wilders Extreem-rechts is en de democratie ondermijnt, zo schreef de Volkskrant zaterdag. Verschillende politici reageerden in de media op het onderzoek. Zo zei minister Van der Laan (PvdA) het helemaal eens eens met de studie. Pechtold (D66) zei blij te zijn dat er nu een wetenschappelijke onderbouwing is dat Wilders is extreem-rechts zou zijn. Het onderzoek wordt in december gepubliceerd.

Sjoerd van Stokkum
De nieuwe Quote 500 is uit. Hoofdredacteur Sjoerd van Stokkum over de stijgers en dalers in de lijst van rijkste Nederlanders. Dirk Scheringa stond vorig jaar nog op plaats 97 van de Quote 500, maar komt dit jaar niet meer voor op de lijst.

Niek Hoek
Bestuursvoorzitter Niek Hoek van verzekeraar Delta Lloyd waagde vandaag de gang naar de beurs Het is de grootste beursgang van een Europees bedrijf sinds het uitbreken van de kredietcrisis. Vandaag ging verzekeraar Delta Lloyd met 40 procent van de aandelen naar de beurs in Amsterdam. De beursgang is met 63,5 miljoen aandelen voor in totaal 1,02 miljard euro de grootste beursgang in de hoofdstad sinds mei 2006. Het begin van de eerste dag was niet erg succesvol voor het bedrijf: kort na de opening stond Delta Lloyd drie procent in de min. In de loop van de dag herstelde de koers zich licht.

Francisco van Jole
Vandaag gaat de website www.joop.nl live. Francisco van Jole is één van de makers van wat een progressieve nieuws-, opinie- en debatsite moet gaan worden. Internetjournalist Van Jole vindt dat op internet "de rechtse mening domineert." Met www.joop.nl wil Van Jole een progressief geluid laten horen. Voordat de site online ging, kreeg Van Jole al de nodige kritiek. Omdat de website van de VARA is zou Joop uit publieke gelden worden betaald. Dit is volgens de makers onjuist want de site wordt betaald van verenigingsgeld.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 4 november door de VARA en de NPS. Te gast waren Femke Halsema, Sjoerd van Stokkum, Francisco van Jole en Niek Hoek. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie