Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Pauw & Witteman - 4-11-2009

4-11-2009

Pauw & Witteman

1471 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten: Dees Brandjes, Kirsten Verdel, Hans van Baalen en Geert Chatrou.

EXCLUSIEF: de documentaire 'Ergens hier'
Deze documentaire uit 2007 werd gemaakt door Jasper ten Berge. Chatrou is hierin onder meer te zien als fluitende Casanova.

Onrust over Mexicaanse griep neemt toe
Het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam opende in augustus een speciale polikliniek voor de Mexicaanse griep. Mensen die denken dat ze de griep hebben, kunnen zich daar laten testen en hun vragen stellen.
Dees Brandjes is medisch directeur van het Slotervaart Ziekenhuis. Hij merkt dat mensen steeds ongeruster worden en hij ziet het aantal vragen over de griep en vaccinaties stijgen.

Kirsten Verdel en Hans van Baalen
Het is één jaar geleden dat Barack Obama tot president werd gekozen. Zijn ongekende populariteit lijkt de afgelopen tijd enigszins te zijn getemperd. Vorige maand bleek uit onderzoek van CNN dat een meerderheid van de Amerikanen het beleid van Obama niet steunt. Vooral zijn plannen om de gezondheidszorg te hervormen, stuiten op veel weerstand. Ook leed Obama's partij vandaag verkiezingsnederlagen in New Jersey en Virginia. De zittende Democratische gouverneurs moeten daar plaatsmaken voor Republikeinen.

Kirsten Verdel werkte vorig jaar mee aan de verkiezingscampagne van Obama. Voor onder meer NRC Handelsblad en Al JaZeera deed ze verslag over de ontwikkelingen in Amerika. Hans van Baalen was tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen voor de Republikeinse kandidaat John McCain.

Geert Chatrou
Geert Chatrou fluit de hele dag door, zonder dat hij het door heeft. Hij doet het zolang hij zich kan herinneren. Hoewel de Brabander ook blokfluit en dwarsfluit speelt, fluit hij het liefst alleen met zijn mond. Zijn schoonzus werd er gek van en gaf hem voor de grap op voor het Wereldkampioenschap kunstfluiten. Die won hij. In 2005 wist hij zijn titel met succes te verdedigen en ook in 2008 mocht Chatrou zich wereldkampioen noemen.

Meervoudig Emmy-awards winnaars Kate Davis en David Heilbroner volgden Chatrou tijdens zijn eerste WK. Deze documentaire, genaamd Pucker Up, the fine art of wistling, werd in meer dan veertig landen uitgezonden. Intussen heeft Chatrou twee muziekalbums uitgebracht, waarop hij laat horen dat hij zowel jazz als klassiek kan flutien. Zijn levensverhaal is door Jan Paul Schutten beschreven in het (luister)boek voor kinderen: Fluit!

Geert Chatrou fluit 'Gitanerias'
Professioneel kunstfluiter Chatrou fluit het nummer 'Gitanerias', ondersteund door het Willem Breuker Collectief.

EXTRA: de vleugeldragers van Pauw & Witteman
Regelmatig spelen artiesten een stukje op een vleugel in Pauw & Witteman. Maar hoe komt zo'n zwaar instrument toch elke keer op de bovenste verdieping van de Plantage studio? Door het harde werk van Hans Dam, die keer op keer met behulp van zijn broer via de trap de vleugel naar boven sjouwt.

Extra optreden Geert Chatrou
Na de uitzending floot Geert Chatrou nog het nummer 'Whistle bop tour', muzikaal ondersteund door het Willem Breuker Collectief.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 4 november door de VARA en de NPS. Te gast waren Hans van Baalen, Kirsten Verdel en Geert Chatrou. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee