Uitzending
Pauw & Witteman - 29-9-2010

29-9-2010

Pauw & Witteman

1050 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Ab Klink en Jan Slagter.

Ab Klink
Sinds de verkiezingen van 9 juni zijn de onderhandelingen voor een nieuw kabinet al aan de gang, maar nu lijkt het er dan echt van te komen: VVD, PVV en CDA zijn het eens geworden over een regeer- en gedoogakkoord voor het nieuwe centrum-rechtse kabinet-Rutte. Vanavond gaat demissionair minister Ab Klink in op de moeizame formatie, het regeerakkoord van het nieuwe kabinet-Rutte en het CDA-congres komende zaterdag.

Jan Slagter
Gisteren pleitte bestuursvoorzitter van de Publieke Omroep Henk Hagoort in de Volkskrant en in Pauw & Witteman voor hervormingen van het publieke omroepstelsel. Met de dreigende zware bezuinigingen van kabinet-Rutte in het vizier wil Hagoort met minder geld dezelfde kwaliteit behouden op de publieke netten. Dit kan volgens hem onder meer worden bereikt door het aantal omroepen terugbrengen tot 7 of 8 en door selectiever om te gaan met het uitzenden van amusement en sport. Directeur en oprichter van Omroep MAX Jan Slagter reageert vanavond op de plannen. Hij is boos op Hagoort en is van mening dat hij voor zijn beurt spreekt. Ook het expliciet noemen van programma's zoals Wie van de drie stelt Slagter niet op prijs. Omroep MAX zal rond kerst eenmalig acht nieuwe afleveringen van dit programma uitzenden. Hagoort stelde dat een programma als Wie van de drie weinig toegevoegde 'publieke waarde' heeft.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 29 september door de VARA en NTR. Te gast waren Ab Klink en Jan Slagter. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!