Uitzending
Pauw & Witteman - 28-9-2010

28-9-2010

Pauw & Witteman

2882 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Carice van Houten, Carel Drijver, Thijs Niemantsverdriet, Henk Hagoort en Theo Hiddema.

Thijs Niemantsverdriet
Politiek verslaggever Thijs Niemantsverdriet gaat in op de laatste ontwikkelingen rond het regeer- en gedoogakkoord dat fractieleiders Mark Rutte (VVD), Maxime Verhagen (CDA) en Geert Wilders (PVV) vanavond bereikten. Morgen zullen de fractieleiders de afspraken voorleggen aan hun fracties. Dit zal vooral bij het CDA nog spannend kunnen worden, aangezien CDA-Kamerleden Kathleen Ferrier en Ad Koppejan zich eerder uitspraken tegen samenwerking met de PVV. Donderdag zullen de fractieleiders verslag uitbrengen bij informateur Ivo Opstelten.

Carice van Houten en Carel Drijver
Actrice Carice van Houten en hoofd Oceanen van het Wereld Natuur Fonds Carel Drijver zijn onlangs teruggekeerd van een verblijf op Bonaire, waar zij voor National Geographic een documentaire over de natuur op het eiland maakten. De natuur op Bonaire staat onder druk door het massatoerisme. Op 10 oktober wordt Bonaire een gemeente van Nederland en dus zal de bescherming van de natuur onder de verantwoordelijkheid van de Nederlandse overheid komen te vallen.

Henk Hagoort
Vandaag verscheen in de Volkskrant een ingezonden stuk van Henk Hagoort, de directeur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Hierin pleit hij voor een hervorming van het publieke omroepstelsel. Met de dreigende zware bezuinigingen van een nieuw kabinet in het vizier doet hij een aantal voorstellen die de kosten moeten verlagen zonder dat de kwaliteit hier onder lijdt.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 28 september door de VARA en NTR. Te gast waren Carice van Houten, Henk Hagoort en Thijs Niemantsverdriet. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee