Uitzending
Pauw & Witteman - 27-9-2010

27-9-2010

Pauw & Witteman

1436 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Rob Oudkerk, Joost Zwagerman, Annelies van Bronswijk en Wim van der Meeren.

Joost Zwagerman
Vandaag schreef auteur Joost Zwagerman een stuk voor de Volkskrant waarin hij linkse opiniemakers oproept om PVV-kiezers niet meer weg te zetten als extreemrechts klootjesvolk. Het voortdurende kleineren van Wilders-aanhangers door links zorgt er volgens Zwagerman voor dat er in Nederland een nieuw land aan het ontstaan is: Wildersland.

Rob Oudkerk
Oud-wethouder van Amsterdam Rob Oudkerk deed in 2002 veel stof opwaaien toen een camera van actualiteitenrubriek Twee Vandaag hem vastlegde tijdens een onderonsje met toenmalig burgemeester van Amsterdam Job Cohen. Na de verkiezingsnederlaag van PvdA gebruikte hij het woord 'kut-Marokkanen'. Al snel werd de term gemeengoed en uiteindelijk zelfs opgenomen in de Dikke van Dale.

Annelies van Bronswijk
In New York zijn bedwantsen al een plaag, maar in Nederland duikt het beestje ook steeds vaker op. Vooral in hotels in de Randstad duiken de beestjes op. De bedwantsen komen mee in koffers van reizigers of vrachtcontainers uit niet-westerse landen. Deze beestjes nestelen zich in bedden, banken, kieren en gaten.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 27 september door de VARA en NTR. Te gast waren Joost Zwagerman en Rob Oudkerk. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee