Uitzending
Pauw & Witteman - 5-10-2010

5-10-2010

Pauw & Witteman

1984 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Piet Hein Donner, Kustaw Bessems, Aysel Erbudak en Edward Gal.

Piet Hein Donner
Vanmiddag maakte CDA-fractieleider Maxime Verhagen bekend dat de volledige fractie van zijn partij unaniem instemt met het regeer- en gedoogakkoord en dus met de vorming van het kabinet-Rutte. Dissidenten Ad Koppejan en Kathleen Ferrier hebben nog steeds hun bezwaren tegen samenwerking met de PVV, maar zullen de vorming van een kabinet niet blokkeren. CDA-minister Piet Hein Donner is te gast naar aanleiding van deze kwestie. Donner is een voorstander van het regeerakkoord.

Kustaw Bessems
Gisteren begon de inhoudelijke behandeling van het strafproces tegen PVV-leider Geert Wilders. Hij staat terecht vanwege zijn omstreden uitspraken over de islam en moslims. Het Openbaar Ministerie beschuldigt hem van haatzaaien en discriminatie van moslims. Voor de zaak worden vijf zittingsdagen uitgetrokken. Advocaat Bram Moszkowicz verdedigt hem tijdens deze zaak. Op 4 november wordt de uitspraak verwacht.

Aysel Erbudak
Het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam staat op de zwarte lijst van zorgverzekeraar CZ. Op die lijst staan ziekenhuizen die - naar de mening van CZ - onvoldoende presteren op het gebied van borstkankerzorg. CZ-bestuursvoorzitter Wim van der Meeren ging vorige week in Pauw & Witteman in op deze lijst. Aysel Erbudak is voorzitter van de raad van bestuur van het Slotervaartziekenhuis en is boos op CZ. Per 1 januari 2011 zal het ziekenhuis het contract met CZ opzeggen. Ze roepen patiŽnten op om op een andere zorgverzekeraar over te stappen.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 5 oktober door de VARA en NTR. Te gast waren Piet Hein Donner, Aysel Erbudak, Kustaw Bessems en Edward Gal. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee