Uitzending
Pauw & Witteman - 24-9-2010

24-9-2010

Pauw & Witteman

1729 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Helga van Leur, Jan Stikvoort, Erwin van Lambaart en Leo de Boer.

Helga van Leur
Weervrouw van RTL Helga van Leur is zes dagen op Klimaat Expeditie geweest in Groenland. Zij wilde met eigen ogen zien hoe de op één na grootste ijskap ter wereld reageert op de veranderingen in het klimaat. Dinsdagmiddag is ze teruggekomen. Bij Pauw en Witteman vertelt ze over de voor haar inspirerende reis.

Jan Stikvoort
Jaarlijks veroorzaken politieagenten duizenden verkeersongelukken. Het merendeel werd veroorzaakt door de agenten. Dit meldt het AD vandaag op basis van een analyse door de Raad van Korpschefs. In totaal vielen er in 2008 en 2009 87 gewonden en 1 dode bij deze ongelukken. In de meeste gevallen betreft het blikschade, maar de schade loopt in de miljoenen. Korpschef Jan Stikvoort beaamt dat het beter moet en gaat in op de kwestie in de uitzending.

Erwin van Lambaart en Leo de Boer
Bij een grote militaire actie van het Colombiaanse leger zijn deze week twintig tot dertig FARC-strijders om het leven gekomen. De nummer twee van de linkse rebellenbeweging commandant Mono Jojoy, was één van de slachtoffers. Het gerucht ging dat Tanja Nijmeijer ook bij deze militaire actie om het leven zou zijn gekomen omdat de Nederlandse FARC-strijdster lange tijd onder Jojoy's commando viel. Zij werkte voor hem als persoonlijke assistente en vertaler. Het is nog steeds onbekend waar Tanja nu is en of ze nog leeft.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 24 september door de VARA en NTR. Te gast waren Helga van Leur, Leo de Boer en Erwin van Lambaart. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee