Uitzending
Pauw & Witteman - 22-10-2010

22-10-2010

Pauw & Witteman

1643 x bekeken | 0 reacties
5
Gasten: Hans Jansen, Kustaw Bessems, Bram Moszkowicz, Eric Corton en Hero Brinkman.

Hans Jansen en Kustaw Bessems
In deze uitzending heeft Kustaw Bessems een reactie van de Nederlandse Vereniging voor de Rechtspraak abusievelijk toegeschreven aan de Raad voor de Rechtspraak. Zijn welgemeende excuses aan de Raad. De rechters in het proces tegen PVV-leider Geert Wilders stonden niet toe dat advocaat Moszkowicz de arabist Hans Jansen als getuige zou horen, maar zouden niet goed hebben aangegeven waarom niet. Bram Moszkowicz diende daarom een wrakingsverzoek in en dat is vandaag toegewezen. De wrakingskamer vindt dat het afwijzen van Jansen als getuige "in strijd is met de geldende jurisprudentie." De wrakingskamer begrijpt de vrees van Moszkowicz dat "het getuigt van een zekere mate van vooringenomenheid." Het proces tegen Wilders moet nu over met nieuwe rechters. Arabist Hans Jansen en journalist Kustaw Bessems gaan in op de hele gang van zaken rond het proces Wilders.

Hero Brinkman
De afgelopen dagen hebben zes Kamerleden een bezoek gebracht aan de nog resterende Nederlandse militairen in Afghanistan, waaronder Hero Brinkman (PVV). De andere vijf kamerleden zijn Anouchka van Miltenburg (VVD), Hanke Bruins Slot (CDA), Angelien Eijsink (PvdA), Jasper van Dijk (SP) en Wassila Hachchi (D66) waren in Afghanistan. Vanavond zijn zij terug gekomen. Hero Brinkman vertelt vanavond over zijn bezoek en over wat hij vindt van de Nederlandse missie in Afghanistan.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 22 oktober door de VARA en NTR. Te gast waren Eric Corton, Bram Moszkowicz, Hero Brinkman, Hans Jansen en Kustaw Bessems. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie