Uitzending
Pauw & Witteman - 26-10-2010

26-10-2010

Pauw & Witteman

2035 x bekeken | 0 reacties
4
Gasten: Marcel van Dam, Hans van Baalen, Bette Dam, Jan Jaap van der Wal en Raoul Heertje.

Marcel van Dam en Hans van Baalen
Het was de vuurdoop voor de nieuwe premier Mark Rutte vandaag: het toelichten van de plannen van het nieuwe kabinet in zijn regeringsverklaring. In het daaropvolgende debat beleven ook Stef Blok van de VVD en Sybrand van Haersma Buma van het CDA hun debuut als de fractieleiders van de regeringspartijen. Delegatieleider voor de VVD in het Europees Parlement Hans van Baalen en oud-politicus Marcel van Dam analyseren vanavond Mark Rutte in zijn nieuwe rol als premier en het optreden van de oppositiepartijen.

Bette Dam
Gisteren werd een Nederlandse hulpverlener samen met zijn Afghaanse chauffeur in de Afghaanse provincie Takhar ontvoerd. Deze provincie ligt in het noorden van Afghanistan, een gebied dat tot voor kort als relatief veilig werd beschouwd, maar waar de laatste maanden meerdere hulpverleners werden gegijzeld en gedood. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken maakte vandaag bekend dat de Nederlander werkt voor Streams Afghanistan, een humanitaire organisatie die gehandicapte kinderen en hun ouders ondersteunt. Onduidelijk is nog door wie de man ontvoerd is en of er al contact geweest is met de kidnappers. Freelance journalist en auteur Bette Dam is te gast naar aanleiding van de ontvoering. Sinds 2006 is ze geregeld in Afghanistan te vinden. Ze schreef het boek Expeditie Uruzgan over hoe het Talibanregime in Uruzgan werd verdreven.

Jan Jaap van der Wal en Raoul Heertje
Raoul Heertje richtte de Comedytrain samen met zijn broer in 1990 op om beginnende cabaretiers een podium te bieden. Het was het eerste Nederlandse gezelschap van stand-upcomedians. Talenten als Marc-Marie Huijbregts, Sanne Wallis de Vries, Theo Maassen, Najib Amhali, Dolf Jansen en Henry van Loon kregen er grote bekendheid door. Toentertijd nog in kleine cafés, maar ondertussen trekken zij grote zalen, een succesformule dus. Meer dan 40 comedians zijn op dit moment verbonden aan de Comedytrain. Jan Jaap van der Wal nam in 2006 het leiderschap van Comedytrain over van Raoul Heertje, ondersteund door Hans Teeuwen, Theo Maassen en Erica Sauers. In de theatertour vertellen de veteranen onder de comedians én de nieuwe talenten het verhaal van 20 jaar Comedytrain. Ze geven 55 shows door het hele land en in de Toomler in Amsterdam, de thuisbasis van de Comedytrain, is een speciale programmering.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 26 oktober door de VARA en NTR. Te gast waren Hans van Baalen, Jan Jaap van der Wal, Marcel van Dam, Raoul Heertje en Bette Dam. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee