Uitzending
Pauw & Witteman - 27-10-2010

27-10-2010

Pauw & Witteman

1242 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Rick van der Ploeg, Frits Huffnagel, Sandra Schuurhof, Marike Stellinga en Elma Drayer.

Rick van der Ploeg en Frits Huffnagel
Vandaag is het de tweede dag van het debat over de regeringsverklaring. Premier Mark Rutte kreeg kritiek vanuit de oppositie dat het nieuwe kabinet weinig gaat hervormen. Maar de premier stelde dat er wel degelijk hervormingen zijn. Hij wees op de aanpassingen in de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten), de verhoging van de AOW-leeftijd, de komst van een nationale politie en prestatiebeloning in het onderwijs. Nederlands econoom en voormalig PvdA-politicus Rick van der Ploeg en VVD-politicus Frits Huffnagel bespreken de tweede dag van het debat over de regeringsverklaring.

Sandra Schuurhof
Als het aan de PVV ligt zal koningin Beatrix in de toekomst geen deel meer uitmaken van de regering. Dat voorstel deed de PVV-leider Geert Wilders aan het kabinet. De rol van Beatrix zou zo ver moeten worden teruggebracht dat het een puur ceremonieel koningschap wordt. Royalty-verslaggever Sandra Schuurhof gaat vanavond in op dit voorstel van Wilders.

Marike Stellinga en Elma Drayer
Elsevier-journalist Marike Stellinga en columnist Elma Drayer (voor onder meer Trouw en Vrij Nederland) gaan met elkaar in debat over de emancipatie van de Nederlandse vrouw. Elma Drayer bracht recentelijk haar boek Verwende prinsesjes uit. In het boek veegt de columniste de vloer aan met het zogenaamde feminisme van de Nederlandse vrouw.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 27 oktober door de VARA en NTR. Te gast waren Rick van der Ploeg, Frits Huffnagel, Sandra Schuurhof en Marike Stellinga. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie