Uitzending
Pauw & Witteman - 20-11-2012

20-11-2012

Pauw & Witteman

1289 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Theo Reitsma, Eva Rovers, Diederik van Vleuten, Peter van Koppen en Marijke Jansma.

Marijke Jansma en Peter van Koppen
De politie Friesland heeft vandaag onderzoek verricht rondom de boerderij van de verdachte Jasper S. Hij wordt beschuldigd van de moord en verkrachting op Marianne Vaatstra in 1999. Vanavond praten hoogleraar rechtspsychologie Peter van Koppen en buurvrouw van de verdachte Marijke Jansma verder over de zaak in Pauw & Witteman. Van Koppen stelde in 2000 een daderprofiel op en Jansma was vandaag bij de informatiebijeenkomst van de gemeente.

Theo Reitsma
Het leek een bovenmenselijk record: sprinter Ben Johnson rende in maar liefst 9.79 seconden de 100 meter sprint tijdens de Olympische Spelen in 1988. Kort na zijn overwinning werd de Canadese atleet positief getest op doping. In de IDFA-documentaire 9.79* blikken de finalisten van toen terug op hun drugsgebruik en hoe aan de carrière van Johnson abrupt een einde kwam. Vanavond bespreken Jeroen Pauw en Paul Witteman de documentaire met voormalig sportverslaggever van NOS Studio Sport Theo Reitsma, die destijds verslag deed van de Spelen.

Eva Rovers en Diederik van Vleuten
Op 23 november 2012 is het precies tien jaar geleden dat schrijver, dichter, columnist, bibliofiel en televisiemaker Boudewijn Büch overleed. Auteur Eva Rovers werkt sinds een jaar aan de biografie van de veelbesproken Büch. Cabaretier Diederik van Vleuten maakte samen met de pianist Jaap Stork de theatervoorstelling Een Requiem voor Boudewijn Büch. Beiden zijn vanavond in Pauw & Witteman te gast om terug te blikken op het leven van de markante schrijver.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 20 november door de VARA en NTR. Te gast waren Diederik van Vleuten, Peter van Koppen en Theo Reitsma. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!