Uitzending
Pauw & Witteman - 7-4-2010

7-4-2010

Pauw & Witteman

1211 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Mariėtte Hamer, Marcel Wiegman, Hugo Logtenberg en Rob Gonggrijp.

Mariėtte Hamer
Vandaag presenteerde de PvdA haar verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamer-verkiezingen van 9 juni. De partij wil zo'n 20 miljard bezuinigen tijdens de komende kabinetsperiode. De hypotheekrenteaftrek zal vanaf 2014 met stapjes beperkt moeten worden, totdat er uiteindelijk een maximale aftrek van 30 procent overblijft. Verder pleit de partij ook voor een belastingtarief van 60 procent voor inkomens boven de 150.000 euro. Het programma omvat verder investeringen in onder meer het speciaal onderwijs en hervormingen van de WW en de studiefinanciering. Fractievoorzitter Mariėtte Hamer licht het programma toe.

Rop Gonggrijp
Nederlandse ex-hacker en oprichter van XS4ALL Rop Gonggrijp is nauw betrokken bij WikiLeaks.org, de website die afgelopen zondag een video lekte van een Amerikaanse helikopteraanval in Irak waarbij twaalf doden vielen, waaronder twee journalisten van Reuters. Wereldwijd werd geschokt gereageerd op de geweldadige video.

De website opereert deels vanuit IJsland en staat er om bekend documenten en video's online te zetten die ongenaam zijn voor autoriteiten. Gonggrijp hielp de afgelopen weken mee met de voorbereidingen voor het publiceren van de bewuste video.

Hugo Logtenberg en Marcel Wiegman
In het boek Job Cohen; Burgemeester van Nederland reconstrueren de journalisten Hugo Logtenberg en Marcel Wiegman het burgemeesterschap van Job Cohen. Daar voor hebben de twee journalisten gesprekken gevoerd met ruim honderdveertig politici, ambtenaren, vrienden en andere betrokkenen.

Terreuraanslagen in Amerika, de moord op Theo van Gogh, rellen door Marokkaanse jeugd; het gebeurde allemaal in de tijd dat Cohen burgemeester van Amsterdam was. Logtenberg en Wiegman beschrijven onder meer de persoon Job Cohen, hoe hij werkt en hoe hij omgaat met wethouders, politie en justitie.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 7 april door de VARA en de NPS. Te gast waren Mariėtte Hamer en Rop Gonggrijp. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee