Uitzending
Pauw & Witteman - 10-12-2012

10-12-2012

Pauw & Witteman

1029 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Andrea Vreede, Mohammed Cheppih, Ewald Engelen en Rudi Vranckx.

Ewald Engelen
In 2013 verwacht De Nederlandsche Bank (DNB) een economische krimp van 0,6 procent. Zo blijkt uit de nieuwe halfjaarlijkse ramingen die vandaag door DNB zijn gepubliceerd.
Door de economische krimp zal ook de werkloosheid weer stijgen. Volgens de cijfers van DNB loopt de werkloosheid op tot 6,2 procent in 2013 en 7,6 procent in 2014. Dit jaar was dat nog 5,2 procent. Wat betekent de economische krimp voor Nederland? Wanneer zal er sprake zijn van groei? Hoe doet Nederland het financieel in vergelijking met andere landen? Hierover en meer praten Jeroen Pauw en Paul Witteman vanavond met hoogleraar financiŽle geografie Ewald Engelen.

Andrea Vreede
De Italiaanse premier Mario Monti kondigde afgelopen zaterdag zijn vertrek aan nadat hij zijn steun om bezuinigingen door te voeren in het parlement verloor. Als gevolg hiervan gaat ItaliŽ in februari 2013 vervroegd naar de stembus. De beurzen reageerden vandaag negatief op zijn aftreden. Monti legt zijn functie neer zodra het parlement zijn begrotingswet heeft aangenomen.Opmerkelijk genoeg stelt ook de omstreden oud-premier Silvio Berlusconi zich opnieuw verkiesbaar. Daarnaast wordt druk gespeculeerd over de vraag of hij het op moet nemen tegen Mario Monti, van wie verwacht wordt dat ook hij zich kandidaat zal stellen voor het premierschap. Hoe groot is de kans dat Berlusconi opnieuw premier wordt? Hoe staan de Italianen tegenover het vertrek van Monti? Hierover praten Pauw & Witteman vanavond met voormalig NOS-correspondent en ItaliŽ-deskundige Andrea Vreede.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 10 december door de VARA en NTR. Te gast waren Mohammed Cheppih, Ewald Engelen en Rudi Vranckx. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen ťcht de beste aanbiedingen Bekijk nu!