Uitzending
Op1 - 6 april 2020

6 april 2020

Op1

6-4-2020

| 737 x bekeken | 0 reacties
5
Als kersverse minister voor Medische Zorg moet Martin van Rijn de coronacrisis zien te bedwingen. Samen met Ernst Kuipers van het Erasmus MC werkt hij onder hoogspanning aan voldoende IC-bedden en beschermingsmateriaal.

De situatie in Amerika lijkt volledig uit de hand te lopen. Alleen al in de staat New York sterft elke drie minuten iemand aan de gevolgen van het coronavirus. De werkloosheid bereikt in recordtijd recordhoogtes. Het is voor Amerika erop of eronder deze week. Amerikaspecialist Laila Frank praat ons bij.

In een dierentuin in New York City is bij een tijger het coronavirus vastgesteld. Andere tijgers en leeuwen hebben last van een piepende ademhaling en hoestbuien. Viroloog Ab Osterhaus en dierenarts Peter Klaver praten over de overdracht van het coronavirus van mens op dier.

Aspergeteler Lidy van de Ven en horeca-bedrijfsleider Sandra Lemmen over de verschuivingen in de branche.

In deze uitzending van Op1 was Ab Osterhaus te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 6 april 2020 werd uitgezonden op maandag 6 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie