Uitzending
Op1 - 17 februari 2020

17 februari 2020

Op1

17-2-2020

| 519 x bekeken | 0 reacties
5
De rechtszaak tegen 'de Brabantse godfather' Martien R. en zijn kompanen is begonnen. Volgens het OM spelen ze een grote rol in de georganiseerde misdaad in Brabant. De politie en het OM jagen al twintig jaar op Martien R., hij stond ook vaker voor de rechter, maar wist steeds de dans te ontspringen. Vorig jaar in november werd hij opgepakt tijdens een grote politie-inval op een woonwagenkamp in Oss. Mick van Wely, misdaadjournalist van De Telegraaf, was vandaag aanwezig bij de zitting. Hij vertelt over het verloop van de zaak.

Jutta Leerdam en Sjinkie Knegt zijn de schaatssensatie van dit weekend: Jutta werd wereldkampioen op de 1.000 meter en bezorgde Nederland hiermee de eerste individuele wereldtitel bij de WK afstanden in Salt Lake City. In Dordrecht maakte Sjinkie daarnaast een grootse rentree bij de wereldbekerfinale shorttrack, dertien maanden na zijn verschrikkelijke ongeluk met de houtkachel. Ze zijn te gast om te vertellen over hun indrukwekkende prestaties.

Twee weken geleden keerden vijftien Nederlanders en Belgen terug uit Wuhan vanwege het coronavirus. Onder hen bevonden zich China-correspondenten Leen Vervaeke en Anouk Eigenraam. De twee journalisten waren de enige Nederlandstalige media die in Wuhan zijn geweest na de complete lockdown van de stad. Samen met hun medereizigers werden ze meteen bij aankomst in Europa in quarantaine geplaatst en leefden ze twee weken afgesloten van de buitenwereld. Gister werden ze vrijgelaten en ze schuiven aan om alles te vertellen over hun ervaring.

Op 2 maart is het precies 200 jaar geleden dat de befaamde schrijver Multatuli, die in werkelijkheid Eduard Douwes Dekker heette, geboren werd. Het jaar 2020 is daarom uitgeroepen tot het Multatuli-jaar. Vandaag onthult Koning Willem-Alexander een gedenksteen voor de schrijver in De Nieuwe Kerk van Amsterdam. Schrijver Arnon Grunberg houdt tijdens deze gelegenheid een lofrede en acteur Thom Hoffman kruipt in de huid van Multatuli, door een fragment uit Max Havelaar ten gehore te brengen. Grunberg en Hoffman zijn samen te gast.

De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma en Hugo Logtenberg. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 17 februari 2020 werd uitgezonden op maandag 17 februari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie