Uitzending
Op1 - 18 februari 2020

18 februari 2020

Op1

18-2-2020

| 546 x bekeken | 0 reacties
5
SaÔd Bouharrou van de Raad van Marokkaanse MoskeeŽn Nederland (RMMN) onderschrijft de bevindingen van de AIVD dat een kleine groep orthodoxe moslims veel invloed uitoefent op de Nederlandse moskeeŽn. Hij deed gisteren openhartig zijn verhaal voor de parlementaire onderzoekscommissie in de Tweede Kamer naar beÔnvloeding van moskeeŽn en andere islamitische organisaties door onvrije landen. Hij is te gast.

Steeds meer burgemeesters roepen op tot een landelijk verbod op het dragen van messen door minderjarigen, maar minister van Justitie en Veiligheid Grapperhaus ziet daar niets in. Burgemeester Aboutaleb legt de verantwoordelijkheid bij de ouders en geeft hen 2.500 euro boete als hun kind voor de tweede keer wordt opgepakt met een mes op zak. Hij te gast, samen met puberexpert Marina van der Wal en strafrechtadvocaat Gerald Roethof.

Als er iemand een afwisselende carriŤre achter de rug heeft, dan is het Danny de Munk. We hebben hem voorbij zien komen in vele films en musicals. Hij scoorde nummer 1-hits met 'Krijg toch allemaal de klere' en 'Vrienden voor het leven'. Hij had zelfs een reallifesoap en bedacht het nieuwe muziekgenre Nederdance. Nu heeft hij een single uit die hem, zoals hij zelf zegt, terugbrengt naar zijn roots. We blikken terug op zijn 38 jaar in het vak, met een speciaal tintje: de Amsterdammer wordt morgen 50 jaar.

Het bericht dat iemand een einde aan zijn eigen leven heeft gemaakt, slaat in als een bom. Maar wat veelal onbekend en in de taboesfeer blijft, zijn de vele mislukte suÔcidepogingen. Ervaringsdeskundige Frank Schaake interviewde 24 van deze overlevenden over hun suÔcidale perioden, voor zijn boek '24 van de 100.000'. Drie van hen zo dapper om hun verhaal te vertellen.

In deze uitzending van Op1 was Danny de Munk te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma en Hugo Logtenberg. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 18 februari 2020 werd uitgezonden op dinsdag 18 februari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie