Uitzending
NOVA - 8-9-2007

8-9-2007

NOVA

957 x bekeken | 0 reacties
6
Videoboodschap Tanja
'Ik denk toch dat ik hier moet zijn, ik ben er van overtuigd dat wij voor een goede zaak vechten.' Het zijn woorden van Tanja Nijmeijer aan haar familie in Nederland. Twee jaar geleden gefilmd door haar moeder, die haar toen opzocht in het guerrillakamp in Colombia. Het filmpje staat op een computer die door het leger is gevonden toen ze het kamp innamen en is gisteravond in Colombia op de televisie uitgezonden. Als ze de waarheid sprak, geloofde Tanja twee jaar geleden nog volop in de idealen van de guerrillabeweging FARC. Hoe kwam ze tot haar overtuiging waardoor ze familie en vrienden verruilde voor een leven in de Colombiaanse jungle? NOVA sprak met de Belgische journalist Lieven Sioen, die er zes jaar geleden bij was toen Tanja voor het eerst naar Colombia ging.

Begrafenis Pavarotti
Voormalig VN-baas Kofi Annan, de Italiaanse premier Romano Prodi, tenor Andrea Bocelli, filmregisseur Franco Zeffirelli, popzanger Bono en de voetballers van Juventus. Allemaal kwamen ze vandaag, samen met tienduizenden gewone fans, naar de Duemo van Modena om afscheid te nemen van 's werelds beroemdste tenor: Luciano Pavarotti. NOVA was erbij.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op zaterdag 8 september door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie