Uitzending
NOVA - 5-9-2007

5-9-2007

NOVA

716 x bekeken | 0 reacties
6
Actualiteiten van de NPS en VARA, in samenwerking met NOS-Den Haag vandaag. -Terreurdreiging Duitsland. Duitsland is ternauwernood ontsnapt aan een terreuraanslag. Drie vermoedelijke moslim-terroristen, die gisteren zijn opgepakt in Duitsland, wilden daar aanslagen plegen op Amerikaanse militaire installaties. Duitse veiligheidsdiensten hebben de aanslagen kunnen voorkomen. In NOVA reageert de Duitse terrorismedeskundige Rolf Tophoven. -Vijftig jaar On the Road. Het boek geldt als de bijbel van de onderdrukten, de Beat Generation. Vandaag is het precies vijftig jaar geleden dat de roman On the Road van Jack Kerouac verscheen. Kerouac was doorlopend op zoek naar het onbekende en verbodene, en daarom altijd onderweg. En schreef in een roes van drie weken zijn meesterwerk. Het boek werd en bleef een succes en het maakte Kerouac tot de oervader van de Beat Generation. -Den Haag Vandaag: grens aan salaris. Bestuurders in de semi-publieke sector mogen niet meer verdienen dan een minister. Dat stelt de commissie-Dijkstal vandaag in haar rapport Normeren en Waarderen. Het gemiddelde ministers-inkomen bedraagt 171.000 euro. Uit Den Haag het laatste nieuws over de zogenaamde Balkenende-norm.

Presentatie: Joost Karhof.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 5 september door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Joost Karhof.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee