Uitzending
NOVA - 3-9-2007

3-9-2007

NOVA

882 x bekeken | 0 reacties
6
Actualiteiten van de NPS en VARA, in samenwerking met NOS-Den Haag vandaag. -Wie is 'Eillen'? Bij een aanval op een kamp van de Colombiaanse rebellenbeweging FARC heeft het Colombiaanse leger op 18 juli dagboeken onderschept van een Nederlandse vrouw die al vijf jaar meevecht aan de zijde van de illegale gewapende strijders. De vrouw noemt zich in het dagboek Ellen of Eillen. Ze vluchtte zes weken geleden met haar medestrijders van de FARC. De grote vraag is: wie is Eillen, en zijn er nog meer Europeanen actief in de FARC? -Belgische fietstocht. BelgiŽ verkeert al maanden in een politieke crisis omdat de Waalse en Vlaamse regeringspartijen niet tot een coalitie kunnen komen. Tegen die achtergrond vond gisteren voor de 27ste keer 'De gordel' plaats. Een jaarlijkse demonstratieve fietstocht langs de Vlaamse voorsteden van het tweetalige Brussel. NOVA was erbij. -Jeugdzorg. Wachtlijsten in de jeugdzorg zijn op papier misschien weg, maar ze bestaan wel degelijk. Jeugdbeschermers vinden dat ze te veel moeten zeulen met kinderen. 'Als een kind uit huis geplaatst wordt, gaan wij gaan gewoon door met kindermishandeling.' In de studio reageert Ton Moolenaar, van de Belangenvereniging voor medewerkers van Bureaus Jeugdzorg. -Pieter de Vink. NOVA's oud-collega Pieter de Vink is in de nacht van zaterdag op zondag overleden. De Vink was jarenlang presentator en buitenland-correspondent. Hij was al enige tijd ziek. Pieter is 65 geworden.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 3 september door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee