Uitzending
NOVA - 7-9-2007

7-9-2007

NOVA

1040 x bekeken | 0 reacties
6
Moeder van Madeleine verdacht
Volgens haar familie wordt Kate McCann, de moeder van het sinds vier maanden vermiste Britse meisje Madeleine McCann, verdachte in de zaak. Kate McCann werd gisteren elf uur ondervraagd door de Portugese politie. Ook vader Gerry McCann zal vandaag waarschijnlijk worden ondervraagd. In een huurauto van de McCanns zijn bloedsporen gevonden. De 4-jarige Madeleine verdween begin mei tijdens een vakantie in Portugal. Haar ouders waren in de buurt uit eten. De ouders begonnen meteen een wereldwijd mediaoffensief om Maddie op te sporen. In Engeland beheerst de zaak sindsdien alle media. Correspondente Lia van Beckhoven reageert in de studio.

Ehsan Jami
Dinsdag is het zover. Dan wordt na turbulente maanden van voorbereiding in Den Haag het centraal comité van ex-moslims officieel opgericht. Initiatiefnemer is de 22-jarige Ehsan Jami, afkomstig uit Iran. Jami is raadslid voor de PvdA. Hij vindt dat zijn partij zich achter hem moet scharen en dat verzoek brengt binnen zijn partij grote verwarring teweeg. Uiteindelijk laat partijleider Bos weten het comité niet te steunen. Het optreden van Jami, die een duidelijke woordkeus niet schuwt, leidt tot een golf van publiciteit en uiteindelijk tot bedreiging en mishandeling. Nova volgde Jami vanaf de eerste week dat hij, dit voorjaar, de oprichting van zijn comité bekendmaakte.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 7 september door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Lia van Beckhoven. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee