Uitzending
NOVA - 5-3-2009

5-3-2009

NOVA

972 x bekeken | 0 reacties
6
Vakantie in eigen land goed voor economie
Bestrijd de crisis, ga in eigen land met vakantie. Dat is de boodschap van staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken). Zelf gaat hij nu naar Terschelling. Het lijkt verdacht veel op de kreet van de jaren dertig: Koop Nederlandse waar, dan helpen wij elkaar.

Den Haag Vandaag: crisisberaad
Het kabinet spreekt over het pakket maatregelen waarmee de economische crisis en de overheidsfinanciŽn onder controle gebracht kunnen worden. Ferry Mingelen belicht de laatste ontwikkelingen.

Is Keulen een waarschuwing voor Amsterdam?
De problemen met de Noord-Zuidlijn in Keulen en die in Amsterdam lijken angstig veel op elkaar. In Keulen stortte dinsdag het Historisch Stadsarchief in door de verzakte grond. De metrobouw is stilgelegd en twee mensen worden nog vermist. NOVA is ter plaatse.

Zelfs in oorlogstijd een trouwe kameraad
Honden, katten en parkieten kunnen veel meer dan gedacht. Ze zijn militair inzetbaar en zijn door de eeuwen heen gebruikt als bommendragers, boodschappers en mascottes. De Boekenweek 2009 draait om dieren en Bibi Dumon Tak schreef het boek Oorlogsdieren over de meest trouwe kameraden. NOVA gaat op zoek naar meer oorlogsdieren.

Presentatie: Ferry Mingelen en Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 5 maart door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Clairy Polak en Ferry Mingelen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!