Uitzending
NOVA - 2-3-2009

2-3-2009

NOVA

1014 x bekeken | 0 reacties
6
Sombere stemming op de beurs
Op alle nationale en internationale beurzen was de stemming vandaag uitgesproken somber. De AEX stond rond het middaguur 3,7 procent lager op 212,23 punten, de Nikkei-index sloot met een verlies van 3,8 procent en Wall Street opende met een verlies van 1,7 procent en sloot daarmee voor het eerst sinds 1997 onder de 7000 punten. Het einde van de koersdalingen lijkt nog steeds niet in zicht. In de studio een gesprek met beursanalist Royce Tostrams over de vraag wat de dalende koersen betekenen voor de pensioenen, voor de particuliere beleggers, voor het bedrijfsleven, de huizenmarkt en de levensstandaard. Vanuit New York commentaar van correspondent Willem Lust.

De allereerste foto in Nederland
Op 7 maart wordt de tentoonstelling In het volle zonlicht geopend, een selectie van ruim zeventig daguerreotypieën, fotoportretten van de befaamde Haarlemse drukkersfamilie Enschedé. Onder de getoonde foto's bevindt zich ook de allereerste foto in Nederland. NOVA neemt vast een kijkje en spreekt met fotograaf Taco Anema die de nazaten van de familie Enschedé opnieuw fotografeert.

Bezuinigen volgens het 'lijstje-Gerritse'
Het rapport van de regiegroep Gerritse, een ambtelijke werkgroep die alle mogelijke maatregelen in de strijd tegen recessie op een rijtje heeft gezet, heeft een - nog vertrouwelijk - lijstje met bezuinigingsmaatregelen gemaakt dat in handen is van De Volkskrant. Op het lijstje staat onder meer het koppelen van de AOW aan de levensverwachting, bezuinigingen op de zorgtoeslag en het vervallen van de hypotheekrenteaftrek voor hypotheken boven de 1 miljoen euro.

Maandagavonddebat: de recessie ontrafeld
Iedere eerste maandag van de maand organiseren Het Financieele Dagblad, NOVA en BNR Nieuwsradio een actueel debat. De gasten, veelal topondernemers, politici en wetenschappers, gaan in debat met de samenleving. Thema: de recessie ontrafeld.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 2 maart door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee