Uitzending
NOVA - 4-3-2009

4-3-2009

NOVA

1346 x bekeken | 0 reacties
6
Defect oorzaak van vliegramp
Een technische storing in de linker radiohoogtemeter van de Turkse Boeing 737 is de oorzaak van de vliegramp een week geleden. De piloten reageerden laat op een foutieve melding van die hoogtemeter waardoor ze een crash niet meer konden voorkomen. De Onderzoeksraad voor Veiligheid van mr. Pieter van Vollenhoven presenteerde vanmiddag de eerste voorlopige resultaten van haar onderzoek.

Helden
De Turkse piloten zijn in eigen land als nationale helden begraven. Dankzij hun inspanningen zouden er relatief weinig slachtoffers zijn gevallen. Van Vollenhoven wil de piloten absoluut niet aan de schandpaal nagelen, maar het is wel duidelijk dat ze laat gereageerd hebben op de waarschuwing van de linkerhoogtemeter. NOVA vraagt aan Van Vollenhoven hoe dat kon gebeuren en spreekt met Savas Sen van de Turkse Vereniging van Verkeersvliegers Talpa. In de studio een gesprek met Hans Tettero, van de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers, Henk Heijloo, passagier, Jan Willem Koeleman, advocaat en Theo Meijer. Hij onderzocht destijds de Bijlmerramp. Chat: Direct na de uitzending, rond 23:00 uur, kunt u via deze link chatten met Hans Tettero van de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 4 maart door de VARA en de NPS. Te gast was Theo Meijer. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!