Uitzending
NOVA - 28-2-2009

28-2-2009

NOVA

927 x bekeken | 0 reacties
6
Gevangen asielzoekers - hun verhaal
Ruim een week geleden zijn tientallen asielzoekers die vastzitten in het detentiecentrum Schiphol-Oost, in hongerstaking gegaan. Ze deden dat omdat zich niet kunnen vinden in de manier waarop het vreemdelingen-beleid op hen wordt toegepast. De asielzoekers zijn, toen ze vanuit de luchtruimte niet meer terug wilden naar hun cellen, met 'proportioneel geweld' teruggebracht naar hun cellen, aldus Dienst JustitiŽle Inrichtingen (DJI). Ook meldde de DJI dat alle hongerstakers na vier dagen allemaal weer zijn gaan eten. NOVA spreekt met vier van de gevangen asielzoekers en luistert naar hun versie van het verhaal: eten ze allemaal weer? Was er inderdaad sprake van 'proportioneel geweld'?

Wilders vertoont Fitna in Amerika
PVV-leider Geert Wilders heeft zijn antikoranfilm 'Fitna' vertoond in een besloten bijeenkomst voor Amerikaanse politici. Hij is in Amerika op uitnodiging van de Republikeinse senator John Kyl. Twee weken geleden kwam Wilders Groot-BrittanniŽ niet binnen omdat zijn komst een gevaar zou betekenen voor de openbare orde. Wilders zou daar 'Fitna' vertonen in het Britse Hogerhuis. Correspondent Willem Lust geeft commentaar vanuit Washington.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op zaterdag 28 februari door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee